Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Ron Meulenkamp

Derde ronde is slachtveld voor Nederlanders

Er wordt veel gedart in Milton Keynes, want de UK-Open staat op de planning. Op de vrijdagmiddag worden de eerste, tweede en Derde ronde erdoor geknald. Raymond van Barneveld heeft de derde ronde al niet gehaald. De derde ronde was voor Nederland een slachtveld. Slechts 2 van de 7 Nederlanders heeft de derde ronde gehaald.

Ron Meulenkamp 6-2 Eddie Lovely
De Nederlandse eer werd nog een beetje gered door Ron Meulenkamp. Ron Meulenkamp heeft de vierde ronde bereikt door een keurige pot af te leveren tegen Eddie Lovely. Meulenkamp begon wat stroef aan de partij wat hem een break kostte, maar was vervolgens redelijk los. Met een 13-darter wist hij gelijk terug te breaken. De eerste vier legs werd er geen enkele leg gehouden. Vanaf de vijfde leg lukte Meulenkamp het wel om de breaks ook te verzilveren en dit maakte het verschil in de wedstrijd. Eddie Lovely heeft geen leg gehouden. De 140-finish was een bekroning voor de wedstrijd die Ron Meulenkamp met een gemiddelde van 96 afsloot.

Martijn Kleermaker 6-5 Martin Schindler
Martijn Kleermaker heeft een spannende partij gewonnen van Martin Schindler. Kleermaker heeft zijn niveau van de eerste ronde sterk opgekrikt en wist het zo Schindler het erg lastig te maken. In een partij van hoog niveau wist Martin Schindler twee keer een achterstand van twee legs goed te maken. Dit was niet genoeg om een break af te dwingen in de beslissende leg. In de laatste leg wist Schindler te weinig trippels te vinden om het Kleermaker moeilijk te maken. Martijn Kleermaker mag zich gaan melden bij de avondsessie van de UK-Open.

Sebastian Bialecki 6-3 Derk Telnekes
Derk Telnekes wist de derde ronde niet te overleven. Het zag er even goed uit voor de Nederlander, maar hij kon het niet vasthouden. Hij hield zijn eerste drie legs ijzersterk met een 14-darter, een 11-darter en weer een 14-darter, maar hij gaf het vervolgens alsnog weg. In de zevende leg miste Telnekes drie pijlen op de dubbel waardoor hij gebroken werd. Hier kwam Telnekes niet meer bovenop en hij wist niet meer boven de 85 gemiddeld te scoren. Zo gaf hij ook de negende leg weg en verliest dus geflatteerd met 6-3.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de Nederlanders in de eerste ronde.

Ron Meulenkamp 6-2 Eddie Lovely
Steve Lennon 6-4 Kevin Doets
Andy Boulton 6-3 Jelle Klaasen
Martijn Kleermaker 6-5 Martin Schindler
Peter Hudson 6-1 Gino Vos
Brendan Dolan 6-1 Maik Kuivenhoven
Sebastian Bialecki 6-3 Derk Telnekes

Alle overige uitslagen van de eerste ronde zijn hier te vinden op ons toernooicenter.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *