Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Derde titel op rij voor Lourence Ilagan

Lourence Ilagan steekt in geweldige vorm. De man uit de Filipijnen wint voor de derde keer op rij een Asian Tour en lijkt op weg naar het WK. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
Net als op de zaterdag wisten Lourence Ilagan en Noel Malicdem de halve finales te halen, dit keer werden zij vergezeld door Seigo Asada en Paul Lim. Voor Lim was het zijn vierde halve finale dit jaar. Door eenvoudige overwinningen op Melvin Kent Pelona (5-0), Ryuki Morikubo (5-1) en Michael Viola (5-2) haalde hij de kwartfinale, waarin hij met 5-1 te sterk was voor Toru Suzuki. Malicdem kreeg op zijn weg naar de halve finale alleen maar Japanners tegen zich, maar Keita Ono (5-2), Yuya Higuchi (5-0), Yuki Yamada (5-1) en Mikuru Suzuki (5-1) werden allemaal verslagen.

Lourence Ilagan begon zijn dag met een 5-0 overwinning op Hideaki Inamura, waarna hij WK-deelnemer Nitin Kumar met 5-2 versloeg. Tegen Tokuyo Takayama moest er een beslissende leg aan te pas komen. In de kwartfinale rekende hij met 5-3 af met Teng Lieh Pupo. Seigo Asada, op de zaterdag nog onderuit in zijn eerste wedstrijd, haalde zijn vierde halve finale door achtereenvolgens af te rekenen met Shunya Kawato (5-0), Guillermo Nival (5-2), Christian Perez (5-4) en Royden Lam (5-3). Tegen Perez kwam hij met 4-1 achter, maar na een comeback pakte hij toch de winst, zonder ook maar één matchdart tegen te krijgen.

Halve Finales
Noel Malicdem en Paul Lim namen het tegen elkaar op in de eerste halve finale. Malicdem mocht beginnen en hield ook zijn eigen leg. Met een 88-finish deed Lim dit ook. De man uit Singapore kreeg daarna vijf pijlen om te breken, maar doordat dit niet lukte kwam Malicdem toch op 2-1. Met een 91-finish lukte het hem wel om te breken en de stand op 3-1 te zetten. De breaks volgden elkaar daarna snel op. Lim deed dit twee keer, Malicdem één. Aangezien Lim toch nog een keer zijn eigen leg hield, was er een beslissende leg nodig. Vanaf 91 kreeg Lim hier 1 matchdart, maar deze ging mis. Hij moest daarna toekijken hoe Malicdem 120 uitgooide en de wedstrijd won. Voor de man uit de Filipijnen is het zo zijn tweede finale dit weekend.

Met Lourence Ilagan vs Seigo Asada stond er in de halve finale nog een topduel op het programma. De Japanner mocht het duel beginnen en deed dit brilliant met een 12-darter. Ilagan kwam met een 18-darter daarna ook op het bord. Beide mannen hielden hun eigen leg, Ilagan deed dit met 13 pijlen. Met een 16-darter brak hij zelfs, waarna hij in 17 pijlen zijn eigen leg hield en op 4-2 kwam. Met een 14-darter pakte Asada nog een leg, maar het was Ilagan die weer de finale haalde door zijn leg in 17 pijlen uit te gooien.

Finale
Voor de tweede dag op rij stonden de twee Filipino’s, Lourence Ilagan en Noel Malicdem, tegen elkaar in de finale. Ilagan won op de zaterdag en was dit ook vandaag weer van plan. Hij won de bull en in 15 pijlen ook meteen de eerste leg. Malicdem hield zijn leg in 13 pijlen, waarna hij met een 15-darter de break pakte. Ilagan brak meteen terug met een 11-darter, waarna hij 18 pijlen kreeg om op 3-2 te komen. Met een 14-darter trok Malicdem de stand weer gelijk. Twee 20-darters, beide mannen gooiden er één, zorgde ervoor dat er een beslissende leg kwam. Ilagan mocht hem beginnen en met een 17-darter kon hij de wedstrijd beeindigen. Voor ‘The Gunner’ is het zijn derde titel op rij en zijn 7e in totaal.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Lourence Ilagan: 89.9/ 38%
Noel Malicdem: 86.6 / 36%

Order of Merit
Lourence Ilagan is de absolute koning van de Asian Tour. Vorig jaar won hij het eindklassement, ook dit jaar is hij weer hard op weg.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *