Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries - World Matchplay 2023

Derde titel van het jaar voor Humphries, Doets komt net tekort in finale

Luke Humphries heeft zijn derde titel van het jaar gepakt. De Engelsman rekende in de finale af met de sterk spelend Kevin Doets: 8-6.

Hoe verging de dag?

Callan Rydz verraste op zondag iedereen door uit het niets de titel te pakken. Voor het complete deelnemersveld was dit nog maar eens het teken dat ook zij aan het einde van de dag konden zegevieren. Dit gevoel werd nog maar eens versterkt nadat Michael van Gerwen al in ronde één werd uitgeschakeld door Graham Usher, nadat de Nederlander meerdere matchdarts miste (6-5). Ook Peter Wright (6-5 tegen Richie Burnett), Jonny Clayton (6-0 tegen Cam Crabtree) en Dave Chisnall (6-5 tegen Lee Evans) vlogen er meteen uit.

De teruggekeerde Dirk van Duijvenbode moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Mario Vandenbogaerde (6-5), waardoor de bovenste helft van het speelschema steeds opener begon te liggen. Nadat Jules van Dongen met 6-5 van Gerwyn Price won, stegen de kansen voor de outsiders alleen maar. Kevin Doets en Mike de Decker stootten uiteindelijk door naar de halve finale, waarin de Nederlander de sterkste bleek. Eerder had hij ook al van Ross Smith en Mervyn King gewonnen. Luke Humphries vernederde Callan Rydz in de andere halve finale (7-1). ‘Cool Hand Luke’ had met zeges op Ryan Searle (6-4) en Michael Smith (6-2) al indruk gemaakt.

Finale

Met het bereiken van zijn eerste finale bij de PDC zette Kevin Doets een nieuwe stap in zijn nog jonge carrière. ‘Hawk Eye’ kreeg met Luke Humphries een flinke uitdaging te verduren. Het was de Engelsman die constant het initiatief nam, maar hij kreeg de Nederlander niet van zich afgeschud. Mede door een sterke 115-finish kwam Doets terug van 5-3 naar 5-5, waarna beide mannen nog een keer hun eigen legs hielden. Uiteindelijk bleek een 100-finish van Humphries het verschil: ‘Cool Hand Luke’ vond twee keer dubbel 20, waarna hij een leg later in 14 pijlen een break vond. Na Players Championship 15 en de European Darts Matchplay was dit al weer titel nummer drie van 2023.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Kevin Doets: 92.97 / 35%
Luke Humphries: 94.79 / 40%

Nederlanders

Naast Kevin Doets behaalde ook Jermaine Wattimena een uitstekende resultaat. ‘The Machine Gun’ kwam tot de kwartfinale, waarin hij verloor van Mike de Decker (6-3). Danny Noppert strandde bij de laatste 16, terwijl Raymond van Barneveld de laatste 32 haalde. Gian van Veen noteerde in de eerste ronde een gemiddelde van 111.33 tegen Damian Mol (6-0), waarna hij een ronde later kansloos onderuit ging tegen Callan Rydz (6-0).

Uitslagen

Kwartfinales
Kevin Doets 6-1 Gabriel Clemens
Mike de Decker 6-3 Jermaine Wattimena
Callan Rydz 6-5 Rob Cross
Luke Humphries 6-2 Michael Smith

Halve Finales
Kevin Doets 7-5 Mike de Decker
Luke Humphries 7-1 Callan Rydz

Finale
Luke Humphries 8-6 Kevin Doets

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Derde titel van het jaar voor Humphries, Doets komt net tekort in finale