Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Derde TV-titel Gerwyn Price met World Series Finals

De krachtsverhoudingen voorafgaand aan de finale van de World Series Finals leken duidelijk. Price was de grote favoriet, Cross had niet te verliezen. Wie pakte de titel en 70.000 pond?

Geweldige start Price

Price mocht dan wel de favoriet zijn, maar Cross had ook zeker zijn zinnen op de titel gezet. Hij begon ook een stuk beter aan de finale dan dat hij in zijn halve finale speelde. Cross brak namelijk meteen in leg één met een geweldige 144-finish. Price liet dit niet zomaar gebeuren en brak terug met een 11-darter, waarna hij dit volgde met een 12-darter en 128-finish. Zijn gemiddelde na drie legs kwam zo ruim boven de 115 uit. Met een 16-darter sloot Cross toch weer aan, al mocht Price de pauze in met een voorsprong door een 13-darter.

Cross pakt de leiding

Cross leek zich niks aan te trekken van het hoge gemiddelde van Price en ging stug door. Met een 13-darter trok hij de stand weer gelijk, waarna hij de voorsprong greep in 16 pijlen. Voor het eerst in de wedstrijd ontstond er daarna zelfs een gat van 2 legs. Price sloot aan door zijn eigen leg te houden, maar deze sessie ging toch echt met 4-1 naar Cross. De stand kwam zo bij de tweede onderbreking op 6-4 voor de Engelsman.

Spanning blijft, Cross drukt niet door

Price leek het even helemaal kwijt. Hij kwam ook nu slecht uit de pauze, waardoor Cross nog een break kon pakken. Door met een 110-finish zijn eigen leg te houden kwam ‘Voltage’ zelfs op een 8-4 voorsprong. Price moest aan de bak en deed dit ook zeker. Met een 15-darter pakte hij weer eens een leg, waarna een 14-darter hem weer een break terug opleverde. Door ook zijn eigen leg te houden, dit keer in 16 pijlen, bracht hij de stand terug naar 8-7. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd.

Price kraakt Cross alsnog

Cross moest de reeks van legs van Price weten te onderbreken, en met een 18-darter in zijn eigen leg lukte dit. De Engelsman sloop dichter naar de titel, een titel die er uiteindelijk nooit zou komen. Price kwam namelijk snel langszij met een 18-darter en 14-darter, waarna een 18-darter hem eindelijk weer een voorsprong opleverde. Cross miste in deze leg nog de bull. Ook een leg later miste Cross een dubbel, dit keer dubbel 18 voor een 111-finish. Dit werd hem dan ook fataal. Price sloeg op tops wel toe, waardoor hij met 11-9 de titel pakte. Voor het eerst won de Welshman zo een TV-titel buiten Wolverhampton.

Gerwyn Price: 96.21 / 55%
Rob Cross: 94.22 / 56.25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *