Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Derde WK op rij voor Lourence Ilagan

Ondanks het ontbreken van de Asian Tour dit jaar heeft Lourence Ilagan zich toch geplaatst voor het WK. Hij kroonde zich tot winnaar op een kwalificatietoernooi in de Filipijnen.

Kijkend naar het deelnemersveld is dit plek op het WK zeker niet gestolen. Mannen als Noel Malicdem, Christian Perez en Paolo Nebrida, topspelers in Azië, haalden allemaal minstens de kwartfinale. Voor Malicdem, die de afgelopen twee jaar de laatste 64 op het WK haalde, was zijn WK-droom voorbij na die ronde. Hij verloor verrassend ruim van de jonge Dolreich Tongcopanon.

Beide halve finales gingen tot het uiterste. In beide wedstrijden was er een beslissende set nodig en ook in beide duels ging die laatste set een tie-break in. Lourence Ilagan rekende in die laatste set met 4-2 af met Christian Perez, Paolo Nebrida won in de vijfde leg met 4-2 van Dolreich Tongcopanon.

In de finale kwam Nebrida met 1-0 voor in sets, waarna hij ook nog de eerste leg van de tweede set pakte. Hierna ging het mis voor de jongeling. Ilagan won vrij gemakkelijk drie sets op rij en boekte zo voor de derde jaar op rij een plek in Ally Pally. Voor ‘The Gunner’ wordt het zijn vijfde WK.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *