Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Derk Telnekes verliest in magere wedstrijd van Van den Bergh

De laatste wedstrijd van de Euro Tour avond in België. Opnieuw mogen de lage landen uit vechten wie het beste dartland is: België vs Nederland; Dimitri van den Bergh vs Derk Telnekes.

Derk Telnekes mocht aan de wedstrijd beginnen en kwam al snel op 39 terecht. Dimitri van den Berg gooide een goede wegzetbeurt waardoor alle druk op erop zat. De eerste pijl vloog direct in de triple 19 wat helaas te veel was. Na meerder missers van de Belg en opnieuw een bust van Telnekes, pakt Van den Bergh dan uiteindelijk toch de leg (0-1).

Na het nipt missen van een 136-finish door Telnekes, pakt Van den Bergh zijn eigen leg op tops (0-2). De eerste Euro Tour leg van Telnekes volgde hierna. Ondanks kansen voor Van den Bergh op de dubbel, mocht Telnekes de winnen dubbel 10 raak gooien (1-2). De eerste 180’er van de wedstrijd viel aan de kant van Telnekes in de leg van zijn tegenstander.

Een geweldige vijfde leg van Van den Berg eindigde na wat moeilijkheden op de dubbel alsnog in de handen van de Belg (2-3). Na het winnen van de eigen leg (2-4) wist Van den Bergh ook 100 uit te gooien op een belangrijk moment om te breaken (2-5). Het leek voorbij voor de kersverse tourkaathouder.

Maar ook Telnekes weet hoe hij een leg moet breaken. Door ‘gewoon’ een goede leg te gooien en hem direct uit te gooien via tops, weet de Nederlander de leg te pakken (3-5). Een prachtige wegzetbeurt van de beste darter uit België zorgde ervoor dat hij de winst kon pakken via dubbel 14 (3-6).

Derk Telnekes: 84.3/23%
Dimitri van den Bergh: 87.2/24%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *