Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Summer Series

Development Tour spelers niet in quarantine in UK

Donderdagavond 14 augustus werd bekend dat Nederlanders die naar het Verenigd Koninkrijk willen reizigen twee weken in quarantaine moeten. Dit was erg slecht nieuws voor de Nederlanders die deel zouden nemen aan de Development Tour. Vrijdag 4 september kwam er goed nieuws voor de spelers.

De Britse regering verscherpte half augustus de coronamaatregelen voor Tsjechië, Jamaica, Zwitserland, Kroatië, Oostenrijk, Trinidad & Tobago, Frankrijk, Nederland, Malta, Monaco, Turks- en Caicoseilanden, Aruba, België, Andorra, Bahama’s, Luxemburg en Spanje om bij aankomst twee weken in quarantaine te moeten. Dit bleek slecht nieuws voor de Development Tour en Challenge Tour spelers uit deze landen.

Vrijdag 4 september kwam de PDC met goed nieuws. Na een goed gesprek met de de Britse afdeling van cultuur, media en sport (DCMS) is er een overeenkomst gekomen dat de spelers uit de bovenstaande landen een vrijstelling krijgen. Dit betekent dat de spelers niet twee weken in isolatie hoeven en dat een gezondheidsscreening op locatie genoeg is.

“Vanuit Nederland is de huidige status voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen kunnen doorgaan. Door de DCMS-overeenkomst betekent dat de spelers niet in quarantaine hoeven wanneer ze in het Verenigd Koninkrijk aankomen. Het kan echter wel zo zijn dat na terugkeer in Nederland de spelers 10 dagen in quarantine moet blijven, maar volg vooral het advies van de regering op”, aldus de PDPA (spelersvakbond).

Thuisquarantaine is niet nodig in Nederland, wanneer je terugkomt uit het Verenigd Koninkrijk. “Als u vanuit het Verenigd Koninkrijk terugkomt in Nederland hoeft u NIET in thuisquarantaine te gaan omdat er geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen uit het Verenigd Koninkrijk voor Nederland zijn.”

Dit geldt tot zover alleen voor de Development Tour en het Jeugd WK (25-28 september), maar de kans is groot dat dit ook zal gebeuren tijdens de Challenge Tour (9-11 oktober).

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *