Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Development Tour-titels voor Nijman en Białecki 

In het Engelse Wigan werden vrijdag twee PDC Development Tour-toernooien afgewerkt. Zo’n 256 spelers met een leeftijd van 16 tot en met 24 mochten het tegen elkaar opnemen. De Nederlandse Wessel Nijman en Poolse Sebastian Białecki kwamen als winnaars uit de strijd.  

Development Tour 6 

Wessel Nijman is helemaal terug! Na een periode van afwezigheid, schreef hij in maart bij de Nederlandse Darts Bond al het Open Rivierenland op zijn naam. Vrijdag voegde hij ook Development Tour 6 toe aan zijn erelijst. Op weg naar de finale liet hij vier gemiddeldes noteren van honderd of meer. Onder anderen Rusty-Jake Rodriguez, Luke Littler en Owen Roelofs, die de halve finale haalde, werden verslagen voor een plek in de finale. Daarin was de Schotse Nathan Girvan zijn tegenstander. Nijman won deze ontmoeting met een gemiddelde van 96,87 en einduitslag van 5-3. 

Development Tour 7 

Tot de top 32 van Development Tour 7 kon Nijman uiteindelijk staande blijven: Bradley Brooks zette hem daar de voet dwars. Jurjen van der Velde en Bradley Roes waren de Nederlanders die het verst wisten te komen in dit toernooi. Beiden behaalden de laatste 16. 

De finale ging tussen de Poolse Sebastian Białecki en de Engelse Leighton Bennett, die respectievelijk Nathan Girvan en Nathan Rafferty uitschakelden in de halve finales. Op een gegeven moment stond Białecki op een voorsprong van 4-1. Bennett vocht zich echter terug in de wedstrijd en trok de tussenstand op tot 4-4, waarmee beiden op matchpoint kwamen te staan. In de allesbeslissende leg kregen beide spelers kansen op de dubbel, maar Białecki wist ‘m als eerste te vinden: 5-4 voor de Pool.  

Stand Development Tour 

De Engelse Luke Littler heeft de koppositie van de Development Tour Order of Merit nog altijd te pakken. Op de tweede plek van de ranglijst prijkt Wessel Nijman. Nederland wordt in de top acht verder vertegenwoordigd door Gian van Veen, die vrijdag afwezig was wegens deelname aan de Euro Tour in Leeuwarden. Na 24 toernooien kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK, terwijl de nummer één ook een ticket ontvangt voor de Grand Slam of Darts. 

  1. Luke Littler £7700 
  1. Wessel Nijman £4475 
  1. Sebastian Białecki £3850 
  1. Dylan Slevin £3175 
  1. Gian van Veen £3150 
  1. Christopher Toonders £3075 
  1. Nathan Rafferty £3050 
  1. Nathan Girvan  £2525 
Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *