Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Devon Petersen eerste gast in nieuwe podcast-serie Darts Actueel

De eerdere opname met Diogo Portela voor de Achter de Okkie podcast was zo goed gevallen bij een van onze redacteuren, Pim Huberts, dat hij een nieuwe Engelstalige podcast-serie opzette genaamd ‘Darts Around the Globe’. In de eerste aflevering was de Zuid-Afrikaan Devon Petersen te gast.

In deze serie wordt er iedere aflevering een nieuw dartland besproken met een prominente darter uit dat land als gast.

Het gesprek begon over het begin van de carrière van Petersen. Dit zegt namelijk veel over hoe Zuid-Afrikaanse talenten hedendaags met hun eerste pijlen in contact komen. Petersen vertelt opgegroeid te zijn in een gezin waar iedereen de dartsport beoefende. Met name zijn vader was een vooraanstaand speler in het Zuid-Afrikaanse circuit.

Devon Petersen begon het darten wat serieuzer te nemen en dit bleek een succes. In 2009 zagen we hem voor het eerst op het PDC-Podium waar hij bij de African Masters (World Series event) in de eerste ronde werd verslagen door John Part.

Hierna ging het snel. In 2011 stond hij voor het eerst op het PDC WK en haalde ditzelfde jaar ook zijn tourkaart. Sinds 2011 is de Zuid-Afrikaan nog zes keer op het WK verschenen, een echte Afrikaanse legende dus.

Buiten het gesprek over zijn carrière, wordt er ook gepraat over het darten in Zuid-Afrika en Afrika in het algemeen. Wat zijn de talenten? Van welke Afrikaanse landen kunnen we meer verwachten? En hoe ziet Petersen het Afrikaanse darten in de toekomst? Al deze vragen en meer worden beantwoord in de eerste aflevering van ‘Darts Around the Globe’, die vanaf nu op YouTube en Spotify te beluisteren is.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *