Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Devon Petersen

Devon Petersen pakt allereerste PDC-titel in Hildesheim

De finale van de German Darts Championship werd gespeeld tussen Jonny Clayton en Devon Petersen. Lees hier een uitgebreid wedstrijdverslag terug.

Betere start voor Petersen

Jonny Clayton won de bull in de ingooiruimte en mocht daarom de finale beginnen. Clayton miste de bull voor een 84-finish om zijn eigen leg te houden, met een 48-finish plaatste Devon Petersen meteen de break. Met een 76-finish in 12 darts verzilverde Petersen de break. Met een knappe 14-darter kwam Clayton ook op het scorebord, 2-1. Met een 70-finish behield de Zuid-Afrikaan het verschil van twee legs in de partij.

Tweede break

In de vijfde leg plaatste ‘The African Warrior’ de tweede break in de partij, met een 78-finish werd het 4-1. Een leg later miste Clayton een 150-finish op dubbel 15, waardoor Petersen met een 56-finish de break verzilverde. Met een 16-darter wist ‘The Ferret’ zijn tweede leg van de partij te winnen. Petersen produceerde twee maximale scores in leg 8 en wist met een 11-darter op een 6-2 voorsprong te komen.

Petersen schrijft geschiedenis

Een matige negende leg ging in 21 darts naar de Welshmen die daarmee terug kwam tot 6-3. Een leg later gooide de Zuid-Afrikaan de vijfde 180’er en wist in 14 darts op matchpoint te komen. In de tiende leg miste Clayton drie darts op de dubbel om in de wedstrijd te bleven, in 13 darts schreef Petersen geschiedenis door zijn allereerste PDC-titel in zijn carrière te pakken. Petersen was in de finale met 8-3 te sterk voor Clayton.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Devon Petersen: 102,75 / 57,14%
Jonny Clayton: 91,43 / 21,43%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *