Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nico Kurz - German SuperLeague 2023

Deze acht Duitsers strijden vrijdagavond om een WK-ticket

Vanaf afgelopen dinsdag wordt in Bitburg de jaarlijkse Duitse SuperLeague afgewerkt. De winnaar kwalificeert zich voor het aankomende PDC WK. Vrijdagavond staat de finalesessie op het programma, waarbij er nog acht spelers in strijd zijn voor het felbegeerde WK-ticket. Lees hier meer.

Weinig verrassingen in groepsfase

Afgelopen dinsdagmiddag begonnen 24 spelers aan de SuperLeague, verdeeld in vier groepen van zes spelers. Op zowel dinsdag als woensdag namen de spelers het één keer op tegen elke tegenstander in hun groep. Aan het begin van de woensdagavond kwalificeerden de top 4 van elke groep zich voor de laatste 16, wat donderdagavond afgewerkt zou worden op een podium. Daniel Klose en Pascal Rupprecht waren de enige twee spelers die op het moment in het bezit zijn van een PDC-tourkaart. Beide spelers hadden weinig moeite met de groepsfase en eindigde in de top 2 van hun groep. Niko Springer, Max Hopp, Rene Eidams en de 51-jarige routinier Andree Welge plaatsen zich ook. Lukas Wenig bleef als enige speler ongeslagen in de groepsfase.

De onderste twee spelers van elke groep werden meteen uitgeschakeld en zijn daarnaast ook niet meer verzekerd van deelname aan de SuperLeague van 2024. Veel verrassingen zagen we echter niet. Een winnaar op de Development Tour dit jaar, Christopher Toonders, redde het niet en werd vijfde in zijn groep. Ook MODUS Super Series legende David Schlichting, voormalig PDC-tourkaarthouder Steffen Siepmann en Franz Rötzsch – Een kwartfinalist in de vorige editie van de Duitse SuperLeague – werden vroegtijdig uitgeschakeld.

Rupprecht maakt indruk, Hopp onderuit

Donderdagavond stond de laatste 16 op het programma in Bitburg. Van alle 16 spelers die in actie kwamen produceerde de 23-jarige Pascal Rupprecht het hoogste gemiddelde van de avond. Rupprecht, die pas in 2021 begon met darten en inmiddels al goed aan de weg aan het timmeren is, versloeg Arno Merk met 6-1 met en gemiddelde van 97.

Niko Springer won ook, al moest hij hier een ruime achterstand voor goed maken. Springer kwam 3-0 achter tegen Welge, die o.a. een 140-finish wist uit te gooien. Springer vocht zich erg goed terug, met finishes van 80,107, 110 én 140 dwong hij een beslissende leg af. In die beslissende leg stond Welge op 58 te wachten voor een ware stunt, maar kwam niet meer terug aan de oche. Springer gooide zijn vierde 100+ finish op het juiste moment, een 112-finish zorgde ervoor dat we hem vrijdagavond terug zijn in de kwartfinales. Nico Kurz had ook een beslissende leg nodig om landgenoot Paul Krohne te verslaan. Krohne kwam goed terug van een 5-2 achterstand, maar uiteindelijk was het niet genoeg voor de zege.

Voor Max Hopp zit de SuperLeague erop. De voormalig nummer één van Duitsland kreeg bij een stand van 3-3 vier pijlen op de dubbel om op een 4-3 voorsprong te komen. Deze werden gemist, waarna Kai Gotthardt met legs in 19,13 en 21 pijlen de 6-3 overwinning greep.

Hieronder alle uitslagen van de laatste 16 op een rijtje.

Lukas Wenig 6-4 Manfred Bilderl
Dominik Grüllich 6-4 Liam Maendl-Lawrence
Nico Kurz 6-5 Paul Krohne
Dragutin Horvat 6-3 Michael Klönhammer
Pascal Rupprecht 6-1 Arno Merk
Daniel Klose 6-4 Rene Eidams
Kai Gotthardt 6-3 Max Hopp
Niko Springer 6-5 Andree Welge

Programma

Kwartfinales (vanaf 19:00 uur)
Lukas Wenig vs Dominik Grüllich
Nico Kurz vs Dragutin Horvat
Pascal Rupprecht vs Daniel Klose
Kai Gotthardt vs Niko Springer

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *