Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stowe Buntz - Grand Slam of Darts 2023

Deze spelers staan in de laatste 16 van de Grand Slam of Darts

De groepswedstrijden van de Grand Slam of Darts zitten erop, waardoor er nu begonnen kan worden met het echt werk; de knock-outfase. In dit artikel blikken we nog één keer terug op de groepsfase van de afgelopen vier dagen.

Nederlanders

Van de zes deelnemende Nederlanders hebben de geplaatste Michael van Gerwen en Danny Noppert zich geplaatst voor de volgende ronde. Beide heren bleven ongeslagen, maar overtuigden niet in hun drie overwinningen.

Berry van Peer, Gian van Veen en Martijn Kleermaker wisten geen potten te breken en keerden zonder overwinningen terug naar Nederland. Dirk van Duijvenbode won van Steve Lennon in de groep, maar door nederlagen tegen Gary Anderson (5-4) en Luke Humphries (5-1) werd ‘The Titan’ alsnog uitgeschakeld.

Excentrieke Amerikaan laat zich zien

De drievoudig CDC Tour-winnaar en de CDC Continental Cup-winnaar Stowe Buntz liet zich meteen zien bij zijn PDC-debuut. In een poule met Peter Wright, Stephen Bunting en Dave Chisnall won de kleurrijke Amerikaan de groep en is daarmee de derde Amerikaan ooit die minimaal een partij heeft gewonnen op de Grand Slam. Peter Wright werd met 5-1 en een gemiddelde van 102 verslagen door Buntz.

Geplaatste spelers eruit

Drie geplaatste spelers sneuvelden al vroegtijdig op de Grand Slam of Darts. De top twee van de wereld, Michael Smith en Peter Wright waren daar twee van. Smith won zijn eerste twee wedstrijden, maar door een ruime 5-1 nederlaag tegen James Wade eindigde de regerend wereldkampioen alsnog op de derde plaats. Wright wist slechts één wedstrijd in de groep te winnen, 5-4 tegen Chisnall. Dit was niet genoeg voor kwalificatie voor de laatste 16, de Schot werd zelfs laatste in de groep.

Jonny Clayton was de laatste geplaatste speler die niet door de groep kwam. Clayton begon het toernooi met een overwinning op Berry van Peer, maar verloor vervolgens met 5-1 van Josh Rock. Hierdoor kwam er een direct duel met Chris Dobey voor een plaats bij de laatste 16. Dobey bleek de sterkere van de twee en zien hem daardoor dus woensdagavond terug.

Laatste 16

Woensdagavond start de laatste 16 in Wolverhampton. Zowel Noppert en Van Gerwen komen pas donderdagavond in actie. Noppert neemt het op tegen Stephen Bunting, terwijl Van Gerwen Damon Heta treft.

James Wade vs Chris Dobey
Josh Rock vs Krzysztof Ratajski
Luke Humphries vs Ryan Searle
Gerwyn Price vs Gary Anderson
Stowe Buntz vs Andrew Gilding
Danny Noppert vs Stephen Bunting
Michael van Gerwen vs Damon Heta
Nathan Aspinall vs Rob Cross

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *