Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dutch Open 2022

Deze Week: 5100+ spelers op Dutch Open

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 4: 23 Januari – 29 Januari.

Donderdag 26 Januari – Zondag 29 JanuariDutch Open Darts
Tijd: hele weekend, zondag om 17.00 op TV
Waar te volgen: RTL7, tv.dartconnect, NDB Youtube, Dartsactueel.nl

Het allergrootste toernooi in de dartwereld staat deze week weer op het programma: de Dutch Open. Nog maar zeven maanden geleden werd de editie van 2022 gehouden, maar met meer dan 5100 deelnemers lijkt de editie van dit jaar ook nu al een succes. Jelle Klaasen en Beau Greaves verdedigen hun titels, terwijl Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen hopen wederom het koppeltoernooi bij de vrouwen te winnen. Andy Baetens en Thibault Tricole verdedigen hun titel bij de herenkoppels niet, waardoor er hier nieuwe namen op de trofee komen. Op zondagavond valt de ontknoping live te zien op RTL7. Vanaf de kwartfinales bij de heren wordt op de dartszender van weleer gespeeld tot een winnaar, terwijl ook de finale van de vrouwen wordt uitgezonden. Darts Actueel is het hele weekend aanwezig om u op de hoogte te houden van alle resultaten, inclusief interviews met diverse spelers.

Vrijdag 27 Januari – Zondag 29 JanuariThe Masters
Tijd: ‘s avonds 20.00, ‘s middags 13.45
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Voor het derde weekend op rij komen de topspelers bij de PDC in actie: een rustig begin van het jaar is het zeker niet. Na twee toernooien op de World Series of Darts wordt er deze week echter om een grotere titel gespeeld: The Masters. De 24 beste spelers van de wereld nemen het tegen elkaar op: de winnaar mag 65.000 pond op zijn rekening bijschrijven. Joe Cullen won de editie van vorig jaar, waarmee hij zich ook een uitnodiging voor de Premier League verkreeg. Een zelfde soort scenario is ook dit jaar mogelijk: de namen van de Premier League zijn nog steeds niet bekend. Met Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode verschijnen er drie Nederlanders op het podium: Van Gerwen treft De Sousa of Clemens, Noppert neemt het op tegen Aspinall of Bunting, terwijl Dirk van Duijvenbode in de eerste ronde speelt tegen Krzysztof Ratajski.

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *