Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jurjen van der Velde

Deze Week: Acht Nederlanders in Leverkusen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 12: 20 Maart – 26 Maart.

Dinsdag 21 Maart: European Tour Qualifiers 7 & 8
Tijd: 12.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Er is nog maar één European Tour-toernooi gespeeld, maar na dinsdag zijn er wel al voor de eerste acht toernooi deelnemers bekend. Op dinsdag worden de kwalificatietoernooien voor de toernooien in België en Tsjechië gespeeld. Kunnen er zich weer een handvol Nederlanders plaatsen?

Donderdag 23 Maart: Premier League Darts 8, Newcastle
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na deze week is de Premier League halverwege. In Newcastle is het bracket zo ingevuld dat de nummer één van de ranking, Michael van Gerwen, het opneemt tegen de nummer acht, Peter Wright, terwijl ook de andere corresponderende nummers tegen elkaar spelen. Per stom toeval rollen er zo exact dezelfde wedstrijden uit als vorige week. Nathan Aspinall hoopt nu wel van Dimitri van den Bergh te winnen, terwijl Gerwyn Price en Jonny Clayton weer een ´Welshe´ clash spelen. Michael Smith is daarnaast uit op wraak tegen Chris Dobey.

Vrijdag 24 Maart – Zondag 26 Maart: European Darts Open, European Tour 2
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het liep nog niet echt storm qua European Tour-toernooien dit jaar, maar vanaf deze week barst het dan wel los. Met drie toernooien op rij in Duitsland zal er weer genoeg te genieten zijn. Deze week reist het PDC-circus af naar Leverkusen. Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert komen op zaterdag in actie, terwijl Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Maik Kuivenhoven, Jurjen van der Velde en Geert Nentjes op vrijdag hun openingswedstrijd hopen te winnen. Dave Chisnall won het eerste toernooi van het jaar, wie slaat er deze week toe?

Zaterdag 25 Maart – Zondag 26 Maart: Asian Tour 4, 5 & 6
Tijd: 2.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Ook het darten in Azië staat nu niet meer stil. Twee weken na het openingsweekend in Japan wordt er deze week gedart in Zuid-Korea. Lourence Ilagen hoopt zijn goede vorm ook hier te laten zien, terwijl Seigo Asada verder gaat werken aan zijn comeback. De Japanners zijn dit weekend niet meer in de meerderheid, het woord is nu ook aan de andere landen.

WDF Weekend

23 – 26 Maart: Virginia Beach Classic

Na een ‘Zilveren’ toernooi in Egypte reist de WDF deze week door naar de Verenigde Staten, waar ook een toernooi in deze categorie op de planning staat. Leonard Gates en Danny Lauby domineren het laatste jaar: kan één van deze twee de titel pakken?

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *