Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Ahoy kleurt oranje

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 16: 17 April – 23 April.

Donderdag 20 April: Premier League Darts 12, Rotterdam
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Veel Nederlandse dartfans zullen 20 april rood omcirkeld hebben in de kalender: de Premier League reist deze week af naar Rotterdam. In een uitverkocht Ahoy zal zoals altijd het feest losbarsten. Als koploper verschijnt Michael van Gerwen voor zijn thuispubliek. MVG zal er veel voor over hebben om de zege te grijpen: in de vierde wedstrijd van de avond komt hij in actie tegen Nathan Aspinall. Chris Dobey en Jonny Clayton hebben het spektakel daarvoor al in gang geschoten, terwijl met Michael Smith tegen Gerwyn Price een absolute kraker op het programma staat. Dimitri van den Bergh hoopt dat de fans hem ook goedgezind zullen zijn in zijn partij tegen Peter Wright.

Vrijdag 21 April – Zondag 23 April: Austrian Darts Open, European Tour 5
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na vier toernooien in Duitsland reist de European Tour dit weekend af naar Oostenrijk. Erg goed gaat het dit jaar nog niet met de lokale helden: Rowby-John Rodriguez en Mensur Suljovic zijn beide ondermaats begonnen aan 2023 en spelen van de eerste tien European Tour alleen dit toernooi. Om vertrouwen te kweken (en om hoop te blijven houden op het WK) zijn ze op jacht naar resultaat. Michael van Gerwen keert ook terug, nadat hij afwezig was in München. Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen, Owen Roelofs (debutant op de European Tour) en Maik Kuivenhoven stromen op de vrijdag in vanuit Nederland, terwijl ook Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode er gewoon bij zijn.

WDF Weekend

22 – 23 April: Iceland Masters & Iceland Open
22 – 23 April: Murray Bridge Grand Prix (AUS)
22 – 23 April: North Island Masters (NZL)

Met vier toernooien is het ook dit weekend weer druk bij de WDF. Alle vier vallen in de categorie ‘Brons’: in zowel Ijsland, Australië als Nieuw-Zeeland wordt er weer voor de punten gespeeld.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *