Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Deze Week: Alles of niets voor Nederlanders

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 41: 10 Oktober – 16 Oktober.

Vrijdag 14 Oktober – Zondag 16 Oktober: European Tour 13, Gibraltar Darts Trophy
Tijd: 13.00 Middagsessies, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

De dagen worden korter: het einde van het jaar nadert. De European Tour komt dit weekend ten einde, het Europees Kampioenschap staat al voor het einde van deze maand op het programma. De laatste plekken voor dit eindtoernooi in Dortmund worden deze week vergeven, en Vincent van der Voort en Wesley Plaisier zijn nog volop in de race om Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode te vergezellen. Deze vijf spelers zijn ook de enige van onze landgenoten die in Gibraltar in actie komen. De microstaat raakt volgend jaar hun plek op de kalender kwijt, en zo zou dit zomaar de laatste editie kunnen zijn. Een passend afscheid is zo wel gewenst: qua spanning zal het in ieder geval een geweldig weekend worden.

Zaterdag 15 Oktober – Zaterdag 16 Oktober: Challenge Tour 21 t/m 24
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Met een sensationeel eindschot eindigde Jurjen van der Velde de Development Tour op een geweldige manier voor Nederland. Danny van Trijp zal hier ongetwijfeld naar hebben gekeken, en hopen hetzelfde te gaan doen op de Challenge Tour. Het laatste weekend van deze tour staat dit weekend op het programma in Leicester en de spanning zal hier, net als vorige week bij de jeugd, om te snijden zijn. Van Trijp staat met nog vier toernooien te spelen op een tourkaart én een plek op het WK. De concurrentie is echter niet mals. Stephen Burton heeft maar een kleine achterstand, terwijl Van der Velde (daar is ie weer) ook nog jaagt op een plek op het WK. Lukt een Nederlander het hier ook om voor vuurwerk te zorgen?

Zaterdag 15 Oktober – Zondag 16 Oktober: Central/South America Qualifier
Tijd: 19.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Oktober betekent in dartstermen ook dat de kwalificatietoernooien voor het WK op stoom beginnen te raken. Dit weekend staan er weer twee op de planning, waaronder één in het zonnige Costa Rica. Voor de tweede keer organiseert het land de Central/South America Qualifier, voor spelers uit Zuid en Centraal Amerika dus. Diogo Portela is sinds de oprichting nog ongeslagen in dit kwalificatietoernooi en geldt ook dit keer weer als de grote favoriet. De rest van de spelers zullen vooral hopen op een scenario zoals die zich in Afrika afspeelde: de onverslaanbaar-geachte Devon Petersen werd daar ook van zijn troon gestoten. Er wordt dit jaar gespeeld in een ander format: de beste speler over twee toernooien plaatst zich voor het WK.

Zaterdag 15 Oktober – Zondag 16 Oktober: Oekraïense Qualifier
Tijd: 11.00
Waar te volgen: nakka.com, dartsactueel.nl

Terwijl vandaag weer meerdere explosies in Kiev vielen te noteren, staat er voor aankomend weekend (alsnog) een kwalificatietoernooi gepland. Na de verbanning van Rusland gaf de PDC het kwalificatietoernooi van Euro-Azië aan Oekraïne, waardoor er dit jaar voor het eerst een speler uit het land op het WK uit zal komen. Bekende spelers zijn er amper, deelnemers aan internationale toernooien zijn al bijna helemaal niet te vinden. Een verrassende naam wordt het zeker, die ongetwijfeld voor een mooi verhaal zal zorgen in ‘Ally Pally’.

WDF Weekend

14 – 16 Oktober: Bunburry Classic (AUS)
14 – 16 Oktober: Northern Ireland Matchplay
14 – 16 Oktober: Northern Ireland Open

Met drie toernooien uit de categorie ‘Zilver’ zijn er dit weekend ook weer een hoop punten te verdienen bij de WDF. Met nog 21 toernooien te gaan dit jaar zal elk punt dat wordt gepakt nog net iets meer waard voelen. De Challenge Tour concurreert echter hevig met de twee toernooien in Noord-Ierland, al zal er alsnog wel een goed deelnemersveld staan.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *