Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf vs Mikuru Suzuki - Women's World Matchplay 2023

Deze Week: Alles of niks richting World Matchplay

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 24: 10 Juni – 16 Juni.

Dinsdag 11 Juni – Donderdag 13 Juni: Players Championship 11 & 12 + European Tour Qualifiers 9 & 10
Tijd: 13.00 (Woensdag 12.00)
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

De wereldtop mag deze week weer los: een ruime maand na het laatste Players Championship-toernooi keren er weer 128 spelers terug naar Hildesheim. Waar Brendan Dolan en Michael Smith op de vorige twee toernooien zegevierden, liggen er nu weer nieuwe kansen in Duitsland. Ook Michael van Gerwen gaat een poging wagen: de Nederlander: het is intussen al meer dan een jaar geleden dat de Nederlander een titel won die ook daadwerkelijk meetelde voor de wereldranglijst. Tijd om dit te veranderen dus, terwijl er met hem nog meer dan 25 Nederlanders meedingen om de hoofdprijzen.

Vrijdag 14 Juni – Zaterdag 15 Juni: Poland Darts Masters
Tijd: 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

New York en Kopenhagen zijn afgestreept, deze week komt Gliwice daarbij. De glamour mag dan wat ontbreken, maar de tweede editie van de Poland Darts Masters belooft wel een succes te worden. Michael van Gerwen noteerde vorig jaar een gemiddelde van 113 in zijn gewonnen finale, dus de Polen hopen ook nu weer heel wat om naar uit te zien. Krzysztof Ratajski is de grootste hoop van het thuisland, maar ook Sebastian Bialecki, Karel Sedlacek en Boris Krcmar willen zich in Oost-Europa laten zien tegen de wereldtop.

Zaterdag 15 Juni – Zondag 16 Juni: Women’s Series 9 t/m 12
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Een belangrijk weekend is het zeker voor de Women’s Series. Op zondagavond worden de acht deelneemsters aan de Women’s World Matchplay bekend, wat dus betekend dat de speelsters nog vier toernooien kunnen én moeten knallen. Zes deelneemsters lijken bij voorbaat al vast te staan (Greaves, Sherrock, Suzuki, Ashton, Van Leuven en O’Sullivan), maar voor de laatste twee plekken wordt er nog keihard gevochten. Aileen de Graaf lijkt op dit moment net naast een felbegeerd startbewijs te grijpen, maar kan dit met een goed weekend zo weer rechtzetten. De weg richting het PDC WK gaat daarnaast ook gewoon door: genoeg om voor te spelen dus.

Zaterdag 15 Juni – Zondag 16 Juni: DPA Pro Tour 7 t/m 9
Tijd: 2.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Aan de andere kant van de wereld schiet ook de DPA Tour weer in gang. Het derde van in totaal vijf weekenden (15 toernooien) staat op het programma, wat betekend dat het regionale circuit straks over de helft is. Aanhaken of afhaken dus: Gordon Mathers heeft op dit moment de leiding in handen, maar ziet Brenton Lloyd, Robert Modra en Brandon Weening in de achtervolging.

Zaterdag 15 Juni – Zondag 16 Juni: PDC Europe Next Gen 5 & 6
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Begin maart greep Patrick Tringler de zege op het vierde Next Gen-toernooi van PDC Europe: drie maanden later komt er pas een vervolg. In Hildesheim staan er twee toernooien op het programma en zal er in groepsverband worden gestart. Er zijn punten te verdienen richting de PDC Europe Super League, wat voor veel spelers als een hoofdprijs zal aanvoelen.

WDF Weekend

14 – 16 Juni: Finish Masters & Finish Open

Voor de liefhebbers ligt er bij de WDF deze week een tripje naar Finland in het verschiet. In het zuidelijk gelegen Vantaa staan er twee toernooien op het programma: beide in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *