Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Deze Week: ‘Ally Pally’ doemt op aan de horizon

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 42: 16 Oktober – 22 Oktober.

Woensdag 18 Oktober – Zaterdag 21 Oktober: Players Championship 25 t/m 28
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

De herfst is in Nederland aangebroken: het WK begint al over 60 dagen. Nadat de European Tour dit weekend al ten einde kwam zijn er nog slechts zes Players Championship-toernooien die meetellen richting het WK. Gian van Veen, Richard Veenstra, Kevin Doets en Christian Kist hebben zich via de Pro Tour al verzekerd van hun plek in ‘Ally Pally’, maar er zijn nog meer Nederlanders die er graag bij willen zijn. Voor Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker en Niels Zonneveld breekt er een spannende week aan. Alle drie hebben de ponden hard nodig, en met vier toernooien is dit een ideale week om de goede vorm te laten zien. Jeffrey Sparidaans en Jurjen van der Velde staan al wat verder van een WK-plek verwijderd, maar hopen wel goede zaken te doen in de richting van de Players Championship Finals.

Vrijdag 20 Oktober – Zaterdag 21 Oktober: CDC Continental Cup
Tijd: 1.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Doordat Jeff Smith het North American Championship won, werd de CDC Continental Cup ineens een stuk belangrijker voor spelers uit deze regio. Het eindtoernooi van de CDC Tour, waaraan de top 16 van de ranglijst mee mag doen, levert nu namelijk een startbewijs op voor de Grand Slam of Darts. Alex Spellman lijkt als eindwinnaar van de reguliere ranglijst de favoriet, al zijn er genoeg andere kanshebber. Leonard Gates, David Cameron, Danny Lauby, Jim Long: genoeg spelers die volgende maand graag de trip naar Engeland willen maken.

Zondag 22 Oktober: DPA Oceanic Masters
Tijd: 1.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Darren Penhall wist zich eerder dit jaar te verzekeren van een plek op het WK via de DPA Pro Tour, terwijl Ben Robb vorige week de DPNZ Qualifier won. Voor de andere spelers in Oceanië ligt er dit weekend nog een kans om het PDC WK te halen. De winnaar van de DPA Oceanic Masters mag afreizen naar Londen. Haupai Puha, die in de finale van de DPNZ Qualifier verloor van Robb, reist af naar Australië om alsnog een ticket voor ‘Ally Pally’ te veroveren. De Nieuw-Zeelander is de grote favoriet, maar zal moeten opboksen tegen een leger aan sterke Australiërs.

WDF Weekend

20 – 21 Oktober: Thunder Bay Open (CAN)
20 – 22 Oktober: Latvian Open & Riga Open (LET)
21 Oktober: Alan King Memorial (NZL)

Nog zes toernooien zijn er te gaan totdat het deelnemersveld van het WDF WK vast staat. Vier hiervan worden dit weekend gehouden: in Letland staat er met het Latvian Open zelfs een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *