Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Deze Week: Autumn Series start van druk najaar

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 37: 7 September – 13 September.

Vrijdag 11 September: World Series of Darts Qualifier
Tijd: 16.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Na twee intensieve weken in Milton Keynes met de Premier League keren deze week de vloertoernooien weer terug. De vijfdaagse Autumn Series wordt voorafgegaan door de World Series Qualifier. Een week later staat dit toernooi namelijk op de planning en hiervoor zijn nog vier plekken te verdienen. Michael van Gerwen is al geplaatst, een stuk of 17 andere Nederlanders zullen hopen zich hierbij te voegen. Danny Noppert, vorig jaar finalist, is hier één van, en hij behoort ook tot de favorieten om het te halen.

Zaterdag 12 September – Woensdag 16 September: Autumn Series, Players Championship 14 t/m 18
Tijd: 12.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect, PDC.tv

De Summer Series waren uiterst succesvol en daardoor komt de PDC met een vervolg: de Autumn Series. Vijf dagen achter elkaar worden er Players Championships afgewerkt, net zoals bij de Summer Series in een bubbel. Dit keer vindt het echter plaats in Niedernhausen, Duitsland. Vandaar starten de spelers ook al om 12.00 Nederlandse tijd. Ook nu staat er weer een plek op de Grand Slam te winnen voor de beste speler die zich nog niet geplaatst heeft. Op moment van schrijven is de deelnemerslijst nog niet bekend, maar qua Nederlandse deelnemers is duidelijk dat Jitse van der Wal en Arjan Konterman zich bij de Tour Card Houders mogen voegen en dat Mike van Duivenbode niet naar Duitsland afreist. Voor veel spelers worden het een spannende vijf dagen, aangezien dit de laatste toernooien zijn die meetellen richting de World Grand Prix.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *