Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Barney is Back

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 17: 22 April – 28 April

Donderdag 25 April: Premier League 13 Birmingham
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Michael van Gerwen kende een uiterst succesvolle week. Op donderdag wist hij Rob Cross ruim te verslaan en pakte hij weer de koppositie in de Premier League, in het weekend kroonde hij zich tot winnaar op de German Darts Grand Prix. Deze week wacht hem toch weer een lastige uitdaging. James Wade is in Birmingham de tegenstander. Wade is de afgelopen weken erg in vorm, en in de eerste ontmoeting dit jaar trok de Engelsman ook aan het langste eind. In de eerste wedstrijd van de avond neemt Mensur Suljovic het op tegen Michael Smith, die zo goed als zeker uitgeschakeld is. Voor Peter Wright geldt hetzelfde, hij zal nog iets van zijn laatste wedstrijden willen maken, beginnend tegen Daryl Gurney. Gurney verloor na zijn nederlaag tegen Suljovic de aansluiting met de top 4, een overwinning is deze week dus erg nodig. Rob Cross en Gerwyn Price nemen het ook tegen elkaar op.

Vrijdag 26 April – Zondag 28 April: German Darts Open, Saarbrücken
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv

Voor het eerst sinds het aankondigen van zijn ‘afscheid’ in Ahoy komt Raymond van Barneveld weer in actie op de Euro Tour. ‘Barney’ heeft de pijlen toch weer opgepakt en hij zal dit weekend willen laten zien wat hij nog kan. Dit doet hij in gezelschap van nog 5 Nederlanders. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena komen als geplaatste spelers in actie, terwijl Vincent Kamphuis en Vincent van der Meer hun eerste Euro Tour van het jaar zullen spelen. Jeffrey de Zwaan komt, op jacht naar prijzengeld voor de World Matchplay, ook in actie. Ted Evetts, afgelopen weekend kwartfinalist, zal ook spelen, terwijl mannen als John Henderson en Steve Lennon hun eerste opwachting op de Euro Tour dit jaar maken.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *