Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
James Wade - Grand Slam of Darts 2023

Deze Week: Belangrijk weekend richting Blackpool

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 25: 17 Juni – 23 Juni.

Vrijdag 21 Juni – Zondag 23 Juni: European Darts Open, European Tour 8
Tijd: 13.00 & 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

De drie World Series-toernooien op rij keert de PDC deze week weer terug naar de European Tour. In Leverkusen staat er meteen veel op het spel: met de World Matchplay in aantocht is dit één van de laatste drie toernooien die nog meetellen richting het toernooi in Blackpool. Andrew Gilding en James Wade bezetten op dit moment de laatste twee startbewijzen en komen deze week hun directe concurrent, Kevin Doets, niet tegen. Mike de Decker, Callan Rydz en Dirk van Duijvenbode hopen wel in te lopen, terwijl ook een verrassing natuurlijk niet is uitgesloten. Vijf Nederlanders komen in totaal in actie: naast Van Duijvenbode reizen ook Michael van Gerwen, Danny Noppert, Gian van Veen en Raymond van Barneveld af naar Duitsland.

Vrijdag 21 Juni – Zondag 23 Juni: Development Tour 11 t/m 15
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Engeland wordt er dit weekend meer Nederlandse succes verwacht: al vijf keer werd er dit jaar een titel gewonnen door één van onze landgenoten op de Development Tour. Gian van Veen greep hier twee van, maar door zijn afwezigheid dit weekend zijn de ogen gericht op de rest. Wessel Nijman en Danny Jansen staan na de eerste tien toernooien in de top vijf en hopen die posities te behouden, óf zelfs te verbeteren. Daarvoor moeten ze onder andere Keane Barry, Nathan Rafferty en Niko Springer achter zich houden.

WDF Weekend

21 – 23 Juni: Balaton Darts Masters & Balaton Darts Classic (HON)
21 -23 Juni: Cherry Bomb International (USA)
23 Juni: New Zealand Open

De meeste aandacht bij de WDF zal dit weekend uitgaan naar Nieuw-Zeeland. Op het New Zealand Open vallen startbewijzen te verdienen voor het WDF WK, terwijl ook de punten uit dit ‘Goud’-toernooi stevig meetellen op de wereldranglijst. In Hongarije wordt er twee keer gedart in de categorie ‘Brons’, terwijl het toernooi in de Verenigde Staten dezelfde status krijgt.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *