Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Beslissing valt in Leeds

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 20: 13 Mei – 19 Mei

Donderdag 16 Mei: Premier League 16 Leeds
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Nog één keer zullen de acht spelers alles moeten geven, voordat er volgende week vier naar de O2 in Londen mogen. Michael Smith en Peter Wright zijn al lang uitgeschakeld, maar de andere zes hebben allemaal nog iets om voor te spelen. Het speelschema is zo ingedeeld om het tot op het laatste moment spannend te houden. Gerwyn Price opent hierdoor het bal tegen Peter Wright. Hij heeft een overwinning nodig om over Gurney en Suljovic heen te gaan. Gurney speelt daarna tegen Smith en zal het resultaat van Price moeten evenaren om hem voor te blijven. Voor Mensur Suljovic geldt hetzelfde. Hij neemt het echter wel op tegen Michael van Gerwen, die er alles op zal zetten toch nog als eerste te eindigen. Hij moet hiervoor in de laatste wedstrijd wel hulp krijgen van James Wade. Wade is zelf nog niet definitief bij de laatste vier en zal dus proberen een resultaat te halen tegen Rob Cross. Cross en Van Gerwen staan al bij de laatste vier, wie komt daar deze week bij?

Vrijdag 17 Mei: European Tour Qualifiers voor Tour Card houders 7&8
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De twee volgende European Tour Qualifiers staan al weer voor de deur, met daarbij als eerste toernooi een hele speciale. ET7 is namelijk de Dutch Darts Masters in Zwolle. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn hier al bij, tijdens de Home Nation Qualifier zijn er gegarandeerd nog vier en op vrijdag kunnen hier nog een aantal bijkomen via de Tour Card Holder Qualifier. ET8 wordt gehouden in Denemarken en ook hiervoor zal om tickets worden gestreden.

Zaterdag 18 Mei – Zondag 19 Mei: Players Championship 15&16
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het PDC-circuit keert na een aantal Euro Tours weer terug naar Barnsley, Players Championship 15 en 16 staat op de agenda. Jeffrey de Zwaan won het laatste toernooi, terwijl William O’Connor een dag eerder voor een verrassing zorgde en het toernooi won. Michael van Gerwen heeft zich voor dit weekend ook ingeschreven en zou zijn eerste opwachting op een PC sinds het vierde toernooi kunnen maken. Ook Raymond van Barneveld zal in actie komen in zijn jacht op het WK.

Zaterdag 18 Mei – Zondag 19 Mei: Associate Member Qualifier 7, 8 en 9
Tijd: 12:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De eerste zes Associate Member Qualifiers werden op de dag voorafgaand aan de Euro Tour gehouden, nummers 7, 8 en 9 worden gecombineerd in het weekend gehouden. Dit heeft alles te maken met de locaties voor deze toernooien, namelijk Nederland, Denemarken en Tsjechië. Het aantal deelnemers is tot nu toe erg tegengevallen, maar dit weekend wordt er toch een groter aantal verwacht. Spelers als Diogo Portela, Cody Harris en Michael Rasztovits behoren tot de favorieten.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *