Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright - World Matchplay 2021

Deze Week: Blackpool decor voor World Matchplay

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 28: 11 Juli – 17 Juli.

Vrijdag 15 Juli – Zondag 17 Juli: Challenge Tour 11 t/m 15
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Terwijl 32 topspelers zich op maken voor de World Matchplay, maken de spelers zonder tourkaarten zich op voor weer een stressvol weekend op de Challenge Tour. Het is al weer drie maanden geleden dat Danny van Trijp zich met een titel naar een goede positie schoot, maar nu is het eindelijk tijd voor een vervolg. In Hildesheim vinden er weer vijf toernooien plaats. Scott Williams voert de Challenge Tour met een ruime voorsprong aan en hoopt zijn kansen op de Grand Slam hier te vergroten. Van Trijp strijdt om een plek op het WK, maar ook een tourkaart ligt zeker in het verschiet. Interessant wordt het ook hoe Jelle Klaasen het gaat doen na zijn triomf op de Dutch Open.

Zaterdag 16 Juli – Zondag 24 Juli: PDC World Matchplay
Tijd: 14.00 middagsessies, 20.00 avondsessies
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het prachtige weer was al een sterke hint: de zomer is in volle gang en dat betekend dat het tijd is voor de World Matchplay. Het prestigieuze toernooi in Blackpool is toe aan zijn 29e editie. Twee jaar geleden werd er vanwege corona nog naar een andere locatie uitgeweken, dit jaar zal de Winter Gardens voor stampvol zitten. Peter Wright is de verdedigend kampioen: de Schot vertoonde afgelopen week weer een glimp van zijn klasse en zou net op tijd in vorm kunnen komen. Michael van Gerwen hoopt hier een stokje voor te steken en voor het eerst sinds 2016 weer te zegevieren op het ‘Zomer WK’. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode vergezellen hem uit Nederland en gelden beide als outsiders voor de titel. Beide mannen komen op de zondagmiddag voor het eerst in actie tegen respectievelijk Brendan Dolan en Ryan Searle, terwijl Van Gerwen op zondagavond zijn partij tegen Adrian Lewis speelt.

Zondag 17 Juli: DPA Satellite Tour Finals
Tijd: 3.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Terwijl Damon Heta voor de tweede keer mee mag doen aan de World Matchplay, vechten zijn landgenoten het uit om een plek op het WK. De beste spelers uit het reguliere seizoen plaatsten zich voor de DPA Satellite Tour Finals, waarna de winnaar van dit toernooi af mag reizen naar Ally Pally. Raymond Smith, die het afgelopen WK stuntte met een plek bij de laatste 16, heeft al laten weten niet mee te doen. ‘The Guru’ had al andere verplichtingen staan, waardoor hij alleen nog een kans op het WK krijgt via de Oceanic Masters. Mannen als Robbie King, Tim Pusey en Dave Marland zullen hier dankbaar gebruik van willen maken.

Zondag 17 Juli: PDJ Japan Championship
Tijd: 4.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Ook in Japan staat er een plek op het WK op het spel. In Kobe vindt het jaarlijkse PDJ Japan Championship plaats, dat sinds een paar jaar ook dienst doet als kwalificatietoernooi voor het WK. Seigo Asada wist zich twee keer via deze weg voor het WK te plaatsen, maar de afgelopen twee jaar lukte hem dat niet. Neemt hij revanche of krijgen we weer een verrassende naam op het WK?

WDF Weekend

13 – 16 Juli: WDF Europe Cup Youth

Deze week vallen er geen punten te behalen bij de WDF, maar toch staat er een zeer interessant toernooi op het programma. In Hongarije vindt de WDF Europe Cup Youth plaats, waaraan Nederland met een jongens- en meisjesteam meedoet. Bradly Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan van Lierop vormen een team bij de jongens, terwijl Roos van der Velde en Chantal Tessin de Nederlandse eer bij de meisjes verdedigen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *