Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Belgian Darts Open 2023

Deze Week: Blijft Nederland op 50%?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 20: 15 Mei – 21 Mei.

Donderdag 18 Mei: Premier League Darts 16, Aberdeen
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

In Schotland gaat het in de wereld van het darten maar om één ding deze week: haalt Jonny Clayton of Nathan Aspinall de Play-Offs van de Premier League. Beide mannen treffen elkaar in Aberdeen in een rechtstreeks duel. Clayton heeft het voordeel: de Welshman mag volgende week terugkeren als Aspinall hier niet de finale haalt. De andere drie wedstrijden zijn een stuk minder spannend. Michael van Gerwen, die nog naar de tweede plek zou kunnen stijgen, treft Chris Dobey, Michael Smith speelt tegen Dimitri van den Bergh en Gerwyn Price kruist de degens met Peter Wright.

Vrijdag 19 Mei – Zondag 21 Mei: CDC Tour 1 t/m 3
Tijd: Vrijdag 00.00, Zaterdag 18.00, Zondag 16.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Het is alweer half mei, maar in de Verenigde Staten gaat dit weekend pas het seizoen van start. De eerste drie van in totaal twaalf toernooien op de CDC Tour vinden plaats in Indianapolis en beloven meteen spektakel. Het Noord-Amerikaanse darten zit constant in de lift: de strijd voor de WK-plekken zal weer spannend worden. De beste speler uit de Verenigde Staten verdiend een plek op Ally Pally, terwijl ook de hoogstgeplaatste Canadees een ticket verdient. Met Danny Lauby, Danny Baggish, David Cameron, Jacob Taylor en Leonard Gates is er kwaliteit genoeg.

Vrijdag 19 Mei – Zondag 21 Mei: European Tour Associate Member Qualifiers 9 t/m 13 en Host Nation Qualifiers 9 t/m 11
Tijd: Vrijdag 12.30, Zaterdag/Zondag 10.30
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Hildesheim worden er deze week maar liefst acht toernooien afgewerkt. Voor de laatste vijf European Tour-toernooien van het jaar worden de twee plekken voor Associate Members vergeven, terwijl ook de Duitsers voor plekken in eigen land kunnen winnen. Berry van Peer, Jelle Klaasen en Andy Boulton zijn de prominentste spelers die zich dit jaar al eens door zo’n kwalificatietoernooi heen vochten en hopen dat deze week weer te doen.

Zaterdag 20 Mei – Zondag 21 Mei: Players Championship 11 & 12
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Na vier European Tour-toernooien op rij keren de profdarters deze week weer terug naar Engeland voor twee toernooien van de Players Championship-reeks. In Leicester ligt er weer twee keer 12.000 pond voor de winnaar klaar. In de eerste tien toernooien werd dit bedrag maar liefst vijf keer opgeraapt door een Nederlander: een goed voorteken voor dit weekend. Naast de 22 van onze landgenoten met een tourkaart mogen ook Chris Landman en Ron Meulenkamp een gooi naar de titel gaan wagen.

WDF Weekend

20 Mei: John Wilkie Memorial (NZL)
21 Mei: Kyle Anderson Memorial (AUS)

Ter nagedachte aan de veel te vroeg overleden Kyle Anderson wordt er dit weekend in Australië een naar hem vernoemd toernooi afgewerkt. In de categorie ‘Zilver’ vallen hier ook nog aardig wat punten te behalen, terwijl aan de andere kant van de zee, in Nieuw-Zeeland, een toernooi in de categorie ‘Brons’ wordt afgewerkt.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *