Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Deze Week: Blijven Nederlanders winnen?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 46: 14 November – 20 November.

Maandag 14 November – Zondag 20 November: Grand Slam of Darts, Dag 1 & 2
Tijd: 20.00 avondsessies, 14.00 zondagmiddag
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Met negen Nederlandse zeges uit de eerste tien duels kleurde Grand Slam of Darts in de eerste twee dagen oranje. Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen verzekerden zich al van de volgende ronde, Danny Noppert en Jermaine Wattimena hopen hun voorbeeld te volgen. Gerwyn Price moet nog aan de bak: verliest hij van Dave Chisnall, dan verdedigt hij zijn titel niet. Vanaf woensdag begint de laatste 16, waarna op vrijdag en zaterdag de kwartfinales gespeeld worden. Op de zondag worden zowel de halve finales als de finale afgewerkt. Zorgen de Nederlanders voor nog meer succes?

Zaterdag 19 November: South/West Europe Qualifier
Tijd: 11.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Nog zeven plekken te vergeven op het WK: het einde van het jaar komt in zicht. Dit weekend worden er weer twee plekken gevuld, te beginnen in Spanje. Cristo Reyes hoopt zich in eigen land te verzekeren van een terugkeer naar het WK, maar zal flinke concurrentie krijgen. José Justicia en Toni Alcinas hopen ook op een ticket naar ‘Ally Pally’, terwijl Thibault Tricole misschien wel dé favoriet is om zijn debuut te gaan maken op het PDC WK. Hij zou de eerste speler uit Frankrijk op dit toernooi worden, mocht hij dit weekend succesvol zijn.

Zaterdag 19 November: East Europe Qualifier
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Oostenrijk wordt op hetzelfde moment begonnen aan ook een kwalificatietoernooi. Waar vorig jaar nog twee toernooien werden gehouden voor deze grote regio, heeft de PDC er dit jaar voor gekozen om er maar één te houden. Zo strijden spelers uit Oostenrijk en Zwitserland tegen de oostelijke buren uit Hongarije, Tsjechië en Polen. Rusty-Jake Rodriguez en Zoran Lerchbacher zullen de grootste hoop van het thuisland zijn, terwijl John Michael, Sebastian Bialecki, Patrik Kovacs en Stefan Bellmont ook van het WK zullen dromen.

WDF Weekend

19 November: Czech Open
19 – 20 November: Ted Clements Memorial (NZL)

De beste spelers uit Oost Europa zullen deze week naar Oostenrijk afreizen, maar in Tsjechië vindt ondertussen ook een toernooi plaats bij de WDF. Het toernooi valt in de categorie ‘Zilver’ en trekt daardoor wel aardig wat spelers uit andere landen aan. In Nieuw-Zeeland vindt het laatste regionale toernooi plaats in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *