Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Bomvol programma over heel de wereld

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 18: 29 April – 5 Mei

Dinsdag 30 April – Woensdag 1 Mei: Players Championship 13&14
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Een midweeks speelschema deze week voor de profdarters. In Barnsley zullen 128 spelers in actie komen, met op zowel dinsdag als woensdag 10.000 pond beschikbaar voor de winnaar. Een aantal grote namen zullen echter niet aanwezig zijn. Michael van Gerwen, Mensur Suljovic, James Wade en Rob Cross (wel op woensdag) pakken wat rust. Gary Anderson komt daarentegen wel weer in actie. Na zijn blessure probeerde hij het al tijdens de UK Open en vier Players Championship, maar daarna had hij weer wat tijd rust nodig. Zal hij nu meteen toe kunnen slaan?

Donderdag 2 Mei: Premier League 14 Manchester
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

In de afrondende fase van de Premier League 2019 zijn we aangekomen in Manchester. Voor Michael Smith voelt dit als zijn thuiswedstrijd, aangezien hij hier in de buurt opgroeide en ook nog steeds woont. Hij krijgt de eer om de avond te openen tegen Rob Cross. Smith moet deze wedstrijd winnen, gebeurt dit niet dan is hij officieel uitgeschakeld. Hetzelfde geld voor Peter Wright. Bij elk ander resultaat dan een overwinning tegen Mensur Suljovic is het voor de Schot voorbij. In de derde wedstrijd van de avond neemt Michael van Gerwen het op tegen Daryl Gurney. In de eerste fase was ‘Superchin’ nog de sterkste en daardoor zal MVG gebrand zijn op wraak. Gurney, die nog op jacht is naar de top 4, heeft echter de punten hard nodig. James Wade en Gerwyn Price hebben dit ook. Zij sluiten de avond af. Wie staat er na deze avond in de top 4?

Donderdag 2 Mei – Zondag 5 Mei: DPA Pro Tour 13 t/m 18
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

In Australië worden er deze week maar liefst 6 toernooien van de DPA Pro Tour gespeeld. De helft van de 30 toernooien zal ook worden gepaseerd, waardoor er al een mooie balans kan worden opgemaakt na dit weekend. Damon Heta heeft na de eerste drie weekenden een grote voorsprong en kan alleen James Bailey op dit moment als ‘concurrent’ rekenen. Toch staan er met Haupai Puha, Ben Robb en Gordon-Glenn Mathers nog een aantal gevaarlijke mannen op de loer.

Vrijdag 3 Mei – Zondag 5 Mei: Austrian Darts Open, Premstätten
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv

Voor de eerste keer dit jaar trekt het Euro Tour circus naar een ander land dan Duitsland. Het eerste van twee toernooien in Oostenrijk staat op de agenda met de Austrian Darts Open in Premstätten. Jonny Clayton was vorig jaar de verrassende winnaar, hij versloeg in het kleine plaatsje in de buurt van Graz landgenoot Gerwyn Price in de finale. Beide Welshman zijn ook dit weekend van de partij. De favoriet is echter, zoals gewoonlijk, Michael van Gerwen. De groene sloopkogel won al drie van de vier toernooien en wil nu voor de eerste keer in deze arena winnen. Hij wordt vergezeld door nog drie Nederlanders: Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode. Ook Devon Petersen is van de partij. Vorig jaar wist de Zuid Afrikaan zich voor geen enkele Euro Tour te plaatsen. Voor Mensur Suljovic is dit een speciaal toernooi; hij zal worden toegejuicht door duizenden landgenoten.

Zaterdag 4 Mei – Zondag 5 Mei: CDC Tour 3 en 4
Tijd: 1:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het tweede weekend op de CDC Tour is meteen een belangrijke. Na dit weekend zullen namelijk de deelnemers voor de World Cup of Darts bekend worden gemaakt. Voor Canada is Dawson Murschell al zeker, maar Jim Long en Gary Mawson strijden nog om de tweede startplek. Voor de Verenigde Staten lijken Darin Young en Chuck Puleo al verzekerd. John Part en Jeff Smith komen dit weekend ook in actie, zij hopen goede zaken te doen richting het WK.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *