Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

World Grand Prix 2020 Price vs Van Duijvenbode

Deze Week: Brengt World Grand Prix weer verrassingen?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 39: 27 September – 3 Oktober

Zondag 3 Oktober: World Grand Prix Dag 1
Tijd: 19:00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

De TV toernooien volgen zich in rap tempo op: Oktober breekt deze week aan en dat betekent dat de World Grand Prix op het programma staat. Het befaamde dubbel-in, dubbel-out toernooi wordt net als vorig jaar niet gehouden in Ierland: Leicester krijgt dit jaar de eer het toernooi te houden. Vijf Nederlanders reizen af naar Engeland: Michael van Gerwen wordt als geplaatste speler vergezeld door Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Martijn Kleermaker, die zijn debuut op de World Grand Prix maakt. De editie van vorig jaar was de grote doorbraak van Dirk van Duijvenbode, die iedereen verraste en de finale haalde. Gerwyn Price was in de eindstrijd te sterk. De man uit Wales lijkt op basis van de laatste weken ook de favoriet om zijn titel te prolongeren. Het moeten beginnen met een dubbel kan er echter voor zorgen dat er weer veel verrassingen gaan plaatsvinden: gaat er weer een Nederlander stunten?

WDF Weekend

1-3 Oktober: Denmark Open
1-3 Oktober: Denmark Masters

Ook bij de WDF komt er nu snelheid in het seizoen, te beginnen met twee toernooien in Denemarken. De Denmark Open is zelfs ingedeeld in de categorie ‘Goud’, de Denmark Masters in de categorie ‘Zilver’. Veel punten te verdienen dus, het dat beseffen de Nederlandse toppers ook. Onder andere Chris Landman, Richard Veenstra en Willem Mandigers reizen af naar het Noorden, terwijl vanuit België Brian Raman als één van de favorieten geldt.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *