Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Challenge en Asian Tour van start

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 4: 21 Januari – 27 Januari.

Maandag 21 Januari: PDC Awards
Tijd: ± 21:00 Nederland
Waar te volgen: @OfficialPDC (Twitter)

Een kleine twee weken voordat het nieuwe seizoen weer in actie wordt geschoten wordt zoals gebruikelijk de laatste jaren de PDC Awards gehouden. Veel betrokkenen binnen de organisatie, als het nou om spelers, scheidsrechters of bestuurders gaat, zijn hierbij aanwezig. Uit een aantal categorieën worden winnaars gekozen, die vervolgens worden beloond met een prijs. Één hiervan is ‘Speler van het Jaar’. Vorig jaar was het Michael van Gerwen die er met de prijs vandoor ging. Als Wereldkampioen maakt hij nu wederom een grote kans. De andere categorieën veranderen nog wel eens, waardoor de rest niet vast staat. De prijs voor ‘Fans’ Player of the Year’ wordt wel gekozen. Deze prijs is tot stand gekomen door stemmen die de dartsfans mochten geven. Rob Cross won dit vorig jaar.

Zaterdag 26 Januari – Zondag 27 Januari: Challenge Tour 1 t/m 4
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Q-School zit er op, 30 spelers wonnen een Tour Card. Alle 128 plekken op de Pro Tour zijn nu vergeven, zij kunnen zich nog twee weken voorbereiden op de eerste Players Championship. De spelers zonder Tour Card mogen dit weekend meteen aan de bak. De eerste vier van de twintig toernooien zullen worden gehouden in Wigan, met toch nog best veel op het spel. De hoogstgeplaatste spelers na dit weekend komen namelijk in aanmerking om spelers die zich voor Players Championships afmelden te vervangen. Het volgende Challenge Tour weekend is pas in mei, waardoor een goed eerste weekend deelname aan de eerste 14(!) Players Championship op kan leveren. Darters zoals Jim Williams, Cameron Menzies, Cody Harris maar ook Lisa Ashton zullen hun zinnen hierop zetten. Spanning is dus gegarandeerd!

Zaterdag 26 Januari – Zondag 27 Januari: Asian Tour 1 en 2
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Een paar uren eerder, 8 uur welteverstaan, begint in Zuid Korea de Asian Tour 2019. Het eerste seizoen van de Aziatische toernooienreeks was een enorm succes en dit geeft veel hoop voor het aankomende jaar. Seigo Asada, Lourence Ilagan en Noel Malicdem maakten alle drie indruk op WK en zijn dit jaar gebrand om terug te keren naar Ally Pally. Net als vorig jaar zal de top vier weer tickets naar Londen mogen boeken, maar dit lijkt dit jaar nog lastiger te worden. Waar vorig jaar weinig spanning was door het grote verschil tussen plek 4 en 5, belooft het dit jaar een stuk spannender te worden. De vijf WK-deelnemers zullen zich naar alle waarschijnlijkheid weer boven in de strijd mengen, maar zij zullen concurrentie krijgen van onder andere Paolo Nebrida, Haruki Muramatsu en Christian Perez. Ook spelers zoals Eikichi Nakanishi en Xiaozeng Zong zouden voor een verrassing kunnen zorgen. 12 toernooien lang komt het beste van Azië tegen elkaar in actie, terwijl het niveau meer en meer stijgt.

 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.