Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Deze Week: Challenge Tour biedt podium aan talent

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 26: 28 Juni – 4 Juli

Vrijdag 2 Juli – Zondag 4 Juli: European Challenge Tour 1 t/m 6
Tijd: ± 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

De PDC-spelers zonder Tour Card moesten lang wachten, maar dit weekend is het eindelijk zover: met de European Challenge Tour mogen de spelers onder de top van het darten weer gaan spelen in een professionele omgeving. Vanwege corona is de Challenge Tour dit jaar opgesplitst in twee delen: één voor de UK en één voor Europa. Dit weekend vindt dus plaats in Duitsland, en naar verwachting zullen er een hoop van onze landgenoten aanwezig zijn. Kevin Doets en Richard Veenstra gelden in dit veld als topnamen, terwijl ook Benito van de Pas, Jan Dekker en Christian Kist terugkeren op het tweede niveau van de dartswereld.

Zaterdag 3 Juli – Zondag 4 Juli: DPA Satellite Tour Queensland
Tijd: 2.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnectDPA Australia Facebook

Het darten in Australië staat bijna geen week stil en ook deze week gaat er weer een regio volle bak. Queensland, misschien wel de spannendste regio van Australië, houdt zijn laatste twee toernooien van het jaar. De vorige acht toernooien werden gewonnen door zeven verschillende spelers: alleen Robbie King won twee toernooien. Dit weekend is de laatste kans op plaatsing voor de WK Qualifier.

WDF Weekend

3 Juli: John Wilkie Memorial (Zilver)

In Nieuw Zeeland wordt deze week het enige WDF-toernooi van het weekend gehouden. Net als twee weken geleden staat hier een toernooi in de ‘Zilver’ categorie op het programma, en zo kan de winnaar hier een grote stap zetten richting het WK. Warren Parry won twee weken geleden, mocht hij dat dit keer weer doen dan kan het WK hem bijna niet meer ontgaan.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *