Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Clash tussen PDC en BDO

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 45: 5 November – 11 November.

Maandag 5 November: Jeugd Wereldkampioenschap 
Tijd: 14:00 Nederland
Waar te volgen: PDC.tv

Na een, zeker in Nederlands opzicht, succesvol laatste weekend van de Development Tour wordt er op de maandag begonnen aan het WK voor de jeugd. 96 deelnemers, waarvan 16 afkomstig uit Nederland, treden in 32 groepen van 3 tegen elkaar aan. De groepswinnaars kwalificeren zich voor de volgende fase. In deze fase wordt gespeeld tot de twee finalisten bekend zijn. Deze twee darters mogen dan op 25 November de finale spelen tijdens de Players Championship Finals. Dimitri Van den Bergh is de titelverdediger en heeft zich als nummer twee voor de editie van dit jaar geplaatst. Luke Humphries neemt de nummer 1 positie in beslag, terwijl Geert Nentjes op plek vier de hoogstgeplaatste Nederlander is.

Maandag 5 November: Kwalificatietoernooi Grand Slam of Darts
Tijd: Aansluitend op Jeugd Wereldkampioenschap
Waar te volgen: PDC.tv

Nadat de twee finalisten voor het jeugd WK zijn bepaald, zal er in hetzelfde gebouw begonnen worden aan het kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts. Acht plaatsten zijn er nog te verdienen op één van de grootste toernooien binnen de PDC. 15 Nederlanders maken nog een kans om zich net als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Wesley Harms te mogen tonen in Wolverhampton. Ook namen als Daryl Gurney, Dave Chisnall en Adrian Lewis zullen zich via deze weg proberen te kwalificeren, nadat ze dit gedurende dit jaar niet lukte.

Zaterdag 10 November – Zondag 18 November: Grand Slam of Darts
Tijd: Middagsessies 14:00, Avondsessies 20:00
Waar te volgen: RTL7

Nog twee toernooien voordat het WK begint, maar dat zegt niet dat deze toernooien niks voorstellen. Velen vinden de Grand Slam of Darts één van de mooiste toernooien bij de PDC, vooral doordat het een strijd wordt tussen die PDC en de BDO. Negen dagen lang zal er in Wolverhampton gestreden worden voor de prijs die Michael van Gerwen al drie jaar op rij won. Na zijn vroege nederlagen op het EK en in de World Series Finals zal hij willen laten zien dat hij nog steeds de beste speler ter wereld is. Makkelijk zal dat niet worden. Spelers als Gary Anderson, Peter Wright, Rob Cross, James Wade en zelfs Glen Durrant hebben hun ogen ook op de hoofdprijs laten vallen.

Zaterdag 10 November – Zondag 11 November: Challenge Tour 17-20 
Tijd: 11.30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De Development Tour is voorbij en ook voor de Challenge Tour komt er aankomend weekend een einde aan 2018. Ook hier staat nog een Tour Card en een WK plek op het spel. Michael Barnard verzekerde zich al van zo’n Tour Card, een tweede ticket zal worden verdiend door de nummer twee. Cameron Menzies staat op dit moment op pole position, maar spelers als Cody Harris en Dennis Nilsson hijgen hem in de nek. 16 spelers van de uiteindelijke ranglijsten weten zich te plaatsen voor de UK Open 2019, Yordi Meeuwisse staat hier als enige Nederlander bij.

Zondag 11 November: China Qualifier
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Spelers uit China, Hongkong en Macau mogen zich op zondag 10:00 lokale tijd opmaken voor een kwalificatietoernooi voor het WK. Xiaochen Zong en Kai Fan Leung wisten zich vorig jaar beide te kwalificeren voor Ally Pally, dit keer kan maximaal één van hen aan het langste eind trekken. Met Royden Lam hoeft geen rekening te worden gehouden, aangezien hij zich al geplaatst heeft.

Image courtesy of Sky Sports
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *