Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Coronavirus doet ook intrede in dartwereld

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 11: 9 Maart – 15 Maart

Donderdag 12 Maart: Premier League Darts 6, Liverpool
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTLZ, live.dartsdata

Na een geweldige UK Open trekt de PDC verder naar Liverpool voor de zesde speelronde van de Premier League, met een opvallende Challenger. Stephen Bunting, in 2015 zelf deelnemer, mag gaan proberen de overwinning van Luke Humphries vorige week te evenaren. Dit moet dan gaan gebeuren tegen Rob Cross. Afgelopen weekend troffen zij elkaar ook, toen was Cross de sterkste. Met Michael van Gerwen vs Gerwyn Price staat er een absolute topper op het programma. Price zal hopen op revanche. Michael Smith en Peter Wright openen de avond, waarna Daryl Gurney vs Glen Durrant volgt. Gary Anderson en Nathan Aspinall sluiten de avond af.

Vrijdag 13 Maart: European Tour TC Qualifier 3 en 4
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Vandaag werd bekend dat European Tour 3 en 4 worden uitgesteld. Wat er precies mee gaat gebeuren is niet duidelijk, maar de qualifiers voor deze toernooien gaan wel gewoon door. Dat betekend dat 18 Nederlanders op vrijdag afreizen naar Barnsley. Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan, tijdens Euro Tour 1 nog geplaatste spelers, zullen dit ook moeten. Dirk van Duijvenbode, de held van ET1, zal hopen een goed vervolg te geven aan zijn seizoen en zijn kansen op het EK te vergroten.

Zaterdag 14 Maart – Zondag 15 Maart: Players Championship 7 en 8
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

We zijn al weer even onderweg in het nieuwe seizoen en dit weekend is het al weer de beurt aan het zevende en achtste Players Championship. Michael van Gerwen won er nog geen, maar zijn UK Open winst zal hem extra vertrouwen geven om dat nu wel te doen. Peter Wright en Gerwyn Price zijn daarnaast de mannen om in de gaten te houden. Voor Jelle Klaasen, die een goede UK Open kende, wordt het wel tijd om wedstrijden te winnen. In de eerste zes toernooien lukte hem dit namelijk maar twee keer.

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschaefer (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *