Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Cruciale week met Euro Tour Qualifiers

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 15: 8 April – 14 April

Donderdag 11 April: Premier League 11 Liverpool
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Speelronde 2 na judgement night, speelronde 11 van de competitie. Het einde komt steeds dichterbij en dus is het voor spelers als Michael Smith en Peter Wright belangrijk dat ze snel punten gaan pakken. Makkelijk gaat dat deze week echter niet worden. Wright neemt het in de eerste wedstrijd van de avond op tegen koploper Rob Cross, terwijl Michael Smith op Michael van Gerwen  stuit. In hun laatste 25 ontmoetingen was MVG 21 keer de sterkste, veel om op terug te vallen is er dus niet voor Smith. Gerwyn Price kan de punten ook nog wel goed gebruiken en dit moet deze week dan tegen Mensur Suljovic gebeuren. James Wade, afgelopen weekend succesvol op de Pro Tour, neemt het op tegen Daryl Gurney.

Vrijdag 12 April: European Tour Qualifiers voor Tour Card houders 5&6
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Een belangrijk weekend staat weer voor de deur, beginnend op de vrijdag. De kwalificatietoernooien voor het vierde en vijfde Euro Tour toernooi zullen worden gehouden en elke darter weet hoe belangrijk deze toernooien tegenwoordig zijn. Als je als speler toernooien zoals de World Matchplay, World Grand Prix en European Championship wil halen moet er worden gepresteerd tijdens de Qualifiers. Jeffrey de Zwaan is één van die spelers die het nu hier van moet hebben. Hij staat nog ver buiten de World Matchplay plekken, maar een aantal Euro Tours kunnen hier zo verandering in brengen. Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp en Raymond van Barneveld zullen er precies zo overdenken, zij staan in een vergelijkbare situatie.

Zaterdag 13 April – Zondag 14 April: Players Championship 11&12
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Na vorig weekend zijn we al op één derde van het Players Championship seizoen, aankomend weekend staan ook al weer de volgende twee toernooien op de planning. Michael van Gerwen speelde nog maar 4 van de 10 toernooien, maar hij heeft zich ingeschreven voor dit weekend. Mensur Suljovic is op dit moment de enige afwezige, hij zal worden vervongen door Ritchie Edhouse. Corey Cadby kende vorige week een matige terugkeer, hij zal hopen op flinke verbetering. Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort hopen hun goede vorm door te zetten, terwijl Raymond van Barneveld ook op verbetering hoopt.

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *