Deze Week: Darten in vier continenten

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 43: 21 Oktober – 27 Oktober

Woensdag 23 Oktober – Zondag 27 Oktober: BDO World Masters
Tijd: 11:00 (vloertoernooi), 13:00 (middagsessie), 20:00 (avondsessie)
Waar te volgen: Eurosport (vanaf vrijdag)

Op het WK na het grootste toernooi bij de BDO: de World Masters. Het unieke toernooi, waaraan meer dan 200 spelers mee doen, kende een rumoerige aanloop, maar nu is het dan toch zo ver. Op de woensdag wordt het toernooi gestart bij de heren, die op de vloer spelen tot de laatste 32. De vrouwen en jeugd zijn op donderdag aan de beurt. Vanaf vrijdag begint het toernooi op TV. Vorig jaar won Adam Smith-Neale verrassend bij de mannen, krijgen we dit jaar weer zo’n verrassing?

Donderdag 24 Oktober – Zondag 27 Oktober: European Championship
Tijd: 13:00 middagsesssie, 19:00 avondsessie
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Nog maar net bekomen van de Champions League reist de PDC verder naar Göttingen voor het European Championship. De beste 32 spelers van het afgelopen Euro Tour seizoen nemen het daar tegen elkaar op, met als hoofdprijs een bedrag van 120.000 pond. Vier Nederlanders komen in Duitsland in actie, Michael van Gerwen als nummer één geplaatst. Hij neemt het in ronde één op tegen Ross Smith. Vincent van der Voort treft Mensur Suljovic, Jermaine Wattimena speelt tegen Jamie Hughes en Jeffrey de Zwaan zal het opnemen tegen de in topvorm verkerende Peter Wright. Wie volgt James Wade op als Europees Kampioen?

Vrijdag 25 Oktober – Zondag 27 Oktober: Afrika Qualifier
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Een weekend vol kwalificatietoernooien begint Kaapstad. Op de vrijdag treden alle deelnemers voor het eerst tegen elkaar aan in een round robin vorm. Hieraan zal op de zaterdag een vervolg worden gegeven, totdat er een ranglijst kan worden gevormd van nummer 1 tot 64. Op de zondag zal in bracketvorm de knockouts worden gespeeld. Devon Petersen is vanzelfsprekend de grote favoriet. Vorig jaar maakte hij deze rol ook waar, en ook dit jaar zal het moeilijk worden hem te stoppen.

Zaterdag 26 Oktober: DPA Oceanic Masters
Tijd: 2:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De beste spelers uit Australië en Nieuw Zeeland strijden om één gezamenlijke plek op het WK. Als afsluiter van de Australasian Championships wordt er al een aantal jaren gestreden om een ticket richting Ally Pally. Vorig jaar wist James Bailey Tim Pusey in de finale te verslaan, beide mannen gelden ook nu tot de topfavorieten. Ook mannen als Haupai Puha, Cody Harris, Gordon Mathers en Steve Fitzpatrick zullen op de overwinning loeren.

Zaterdag 26 Oktober: China Qualifier
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Veel is er niet over bekend, maar dit weekend zal er daadwerkelijk een China Qualifier worden gespeeld. In het noordoosten van het land, in Ningbo, komen de beste spelers samen. Yuanjun Liu is de verdedigend kampioen, maar talent Xiaochen Zong zal hopen zich voor zijn tweede WK te plaatsen.

Zaterdag 26 Oktober – Zondag 27 Oktober: EADC Qualifier
Tijd: 12:00 Nederland
Waar te volgen: EADC Facebook

Qualifier nummer vier van het weekend zal worden afgewerkt in Moskou. De EADC Qualifier, voor spelers uit landen van de voormalige Sovjet-Unie, levert meestal een Russische winnaar op. Boris Koltsov is hier vooral de man waar naar moet worden gekeken, maar Aleksei Kadochnikov klopt ook nadrukkelijk aan de deur. Op zaterdag worden er twee toernooien gespeeld, de halve finalisten van beide toernooien plaatsen zich voor de laatste 8 op de zondag.

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *