Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Deze Week: Darten over heel de wereld

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 15: 11 April – 16 April.

Donderdag 13 April: Premier League Darts 11, Brighton
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Met twee overwinningen op rij heeft Jonny Clayton de Premier League flink opgeschud. De Welshman is gestegen naar plek drie en heeft Nathan Aspinall nu van een play-off plek afgeduwd. ‘The Asp’ treft in Brighton Peter Wright en zal de top vier weer willen betreden, terwijl naast concurrent Michael Smith het juist opneemt tegen Jonny Clayton. Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh openen de avond, terwijl ook Gerwyn Price en Chris Dobey het tegen elkaar zullen opnemen.

Vrijdag 14 April – Zondag 16 April: PDCNB Pro Tour 5 & 6 + PDCNB ET Qualifiers 7-9
Tijd: Vrijdag 16.00, Zaterdag & Zondag 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De PDCNB Tour reist dit weekend af naar het verre Ijsland: met toernooi vijf en zes in de reeks van tien toernooien zit de helft van deze tour er na zaterdag al weer op. Marko Kantele won twee van de eerste vier toernooien en lijkt al langzaam op weg naar het WK. De Fin weet tot nu toe Daniel Larsson achter zich te houden. Jeffrey de Graaf staat na vier toernooien op plek acht en heeft dus ook nog genoeg kansen om zich bij de top twee te spelen.

Zaterdag 15 April – Zondag 16 April: Asian Tour 7, 8 & 9
Tijd: 2.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

In april staan er maar liefst zes toernooien op de Asian Tour gepland: over twee weken mogen de spelers afreizen naar Hongkong, deze week wordt er gedart in de Filipijnen. Lourence Ilagan zal normaal gesproken weer aan de oche verschijnen, nadat hij er voor koos om niet te spelen in Zuid-Korea. Man Lok Leung nam daar de koppositie over en zal ook hier weer op jacht gaan naar een titel. De Japanners domineren tot nu toe in Azië, lukt dat ook deze week weer?

Zaterdag 15 April – Zondag 16 April: Players Championship 9 & 10
Tijd: 14.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Na drie European Tour-toernooien op rij reizen deze week 128 spelers af naar Wigan voor het vervolg van de Players Championship-serie. Gary Anderson was vier weken geleden de winnaar van Players Championship 8: de Schot maakte over twee weken zijn rentree op de European Tour en hoopt nog steeds in dezelfde vorm te steken. Christian Kist, Berry van Peer en Ron Meulenkamp zullen naar alle waarschijnlijkheid het twintigtal al aanwezige Nederlanders op de Pro Tour vergezellen dit weekend. Tot nu toe won in elke weekend één van onze landgenoten een titel, lukt dat ook deze week weer?

Zaterdag 15 April – Zondag 16 April: Oost Europa European Tour Qualifiers 5 t/m 9
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Boedapest vinden dit weekend een vijftal toernooien plaats om de deelnemersvelden van de European Tour mee aan te vullen. Filip Sebesta wist zich al voor twee toernooien te plaatsen en maakte daarin ook indruk, en zo start hij hier als één van de favorieten. Sebastian Bialecki doet dat ook, al trok hij zich twee weken geleden terug van het toernooi waarvoor hij zich geplaatst had.

WDF Weekend

14 – 16 April: Estonian Open & Tallinn Open
14 – 16 April: Croatian Open & Croatian Masters
15 April: Gibraltar Open

Een druk weekend bij de WDF: met maar liefst vijf toernooien valt er genoeg te beleven. De Croatian Open valt in de categorie ‘Zilver’, de ander vijf toernooien in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *