Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Krzysztof Ratajski - World Cup of Darts 2023

Deze Week: Darten zet Polen op zijn kop

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 27: 3 Juli – 9 Juli.

Vrijdag 7 Juli – Zaterdag 8 Juli: Poland Darts Masters
Tijd: 19.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De dartsport is in de afgelopen vijf jaar ontploft in Oost-Europa: steeds meer spelers uit Polen en Tsjechië weten de weg naar de PDC te vinden, terwijl ook Hongarije er aan zit te komen. Tijd dus voor de PDC om er een TV-toernooi te organiseren: de Poland Darts Masters. Krzysztof Ratajski voert het achttal lokale sterren aan, terwijl ook Karel Sedlacek en Adam Gawlas een uitnodiging kregen. Michael van Gerwen neemt het op tegen Gawlas, terwijl ook Danny Noppert naar Polen af mag reizen. De Fries neemt het op vrijdag op tegen Radek Szaganski.

Zaterdag 8 Juli – Zondag 9 Juli: DPA Tour 18 t/m 21
Tijd: 1.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Veel spanning is er niet meer in Australië: met nog acht toernooien lijkt Darren Penhall een plek op het WK niet meer te kunnen mislopen. De Engelse-Australiër kan dit weekend zijn ticket veiligstellen. Voor de rest van het veld blijft er slechts één ticket op de New South Wales Masters, het enige World Series-toernooi in Australië, over.

WDF Weekend

5 – 8 Juli: WDF Europe Cup Youth
7 – 9 Juli: Charlotte Open (VS)

In de Verenigde Staten staat dit weekend een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma, maar de meeste aandacht zal naar Oostenrijk gaan. De WDF Europe Cup Youth staat daar op het programma, met onder andere een Nederlands team dat op jacht gaat naar de medailles.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *