Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh - Baltic Sea Darts Open 2023

Deze Week: Dartfeest barst los in België

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 18: 1 Mei – 7 Mei.

Donderdag 4 Mei: Premier League Darts 14, Manchester
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De play-offs van de Premier League komen steeds dichterbij. Nog drie speelrondes en dan weten we welke vier spelers in Londen zullen strijden voor de titel. Gerwyn Price en Michael van Gerwen zijn zeker van de play-offs, terwijl Michael Smith, Nathan Aspinall en Jonny Clayton voor de laatste twee plekken strijden. In Manchester treffen Smith en Aspinall elkaar in de derde kwartfinale, Clayton opent de avond tegen Peter Wright. Dobey en Van den Bergh strijden in de tweede kwartfinale tegen elkaar en de kwartfinales worden afgerond met een kraker tussen Van Gerwen en Price.

Vrijdag 5 Mei – Zondag 7 Mei: Belgian Darts Open, European Tour 7
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na het succesvolle weekend in Leeuwarden met het Dutch Darts Championship komt de European Tour nu op bezoek in België, Wieze. Vorig jaar werd in Wieze de eerste editie van het Belgian Darts Open gespeeld, wat uiteindelijk een groot succes werd met volle zalen. Een totaal van vier Belgen zullen hopen op veel thuispubliek. Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts hebben zich geplaatst als beste twee Belgen op de Pro Tour Order of Merit. Daar komen donderdag nog twee spelers bij, als er een Host Nation Qualifier op het programma staat. Naar verluidt zijn er ruim 150 inschrijvingen voor het kwalificatietoernooi, waarbij Andy Baetens één van de favorieten is om één van de twee tickets te bemachtigen.

Voor de Nederlanders starten Jermaine Wattimena, Richard Veenstra, Damian Mol, Raymond van Barneveld in de eerste ronde. Voor Mol wordt het zijn Euro Tour-debuut als PDC-tourkaarthouder. In de tweede ronde komen Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert in actie. Kan een Nederlander dit weekend de Euro Tour op zijn naam schrijven of weet Chisnall zijn titel te verdedigen?

Vrijdag 5 Mei – Zondag 7 Mei: Challenge Tour 10 t/m 14
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De Challenge Tour wordt ook weer hervat. In Milton Keynes staan er vijf toernooien op het programma. Tot zover presteren de Nederlanders erg goed. Van de eerste negen toernooien, werden er vier gewonnen door een Nederlander. Berry van Peer hoopt zijn goede vorm van de afgelopen maanden door te zetten. Een goede positie op de Challenge Tour Order of Merit kan zorgen voor deelname aan een aantal Players Championships, wat belangrijk kan zijn voor een eventuele WK-plek. Voor Van Peer is dat door twee goede resultaten op de Euro Tour het geval. John Henderson leidt het klassement na 9 toernooien, achtervolgt door Christian Kist en Ron Meulenkamp. Wie leidt er na dit weekend?

WDF Weekend

5 – 7 Mei: Welsh Classic
5 – 7 Mei: Welsh Open
6 Mei: Lithuania Open
7 Mei: Kaunas Open

Na een belangrijk weekend in Denemarken reizen de darts aankomend weekend af naar Wales en Litouwen. In Wales staan twee toernooien in de categorie ‘Silver’ op het programma, terwijl er in Litouwen gespeeld gaat worden om twee ‘Bronze’-toernooien. Noa-Lynn van Leuven, Aileen de Graaf, Aletta Wajer en Anca Zijlstra staan op de deelnemerslijst in Wales.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *