Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode vs Danny Noppert

Deze Week: Darts blijft oranje kleuren

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 25: 20 Juni – 26 Juni.

Vrijdag 24 Juni – Zaterdag 25 Juni: Dutch Darts Masters
Tijd: 19.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Alwéér een toernooi in Nederland? Jazeker! In de Ziggo Dome vindt deze week de Dutch Darts Masters plaats, één van de zes toernooien in de World Series of Darts-reeks. Acht ‘wereldtoppers’ nemen het in Amsterdam op tegen acht spelers uit ons eigen land. Michael van Gerwen werd door de PDC als wereldtopper uitgenodigd, waardoor er maar liefst negen Nederlanders aan de start staan: ook Noppert, Van Duijvenbode, Van der Voort, Wattimena, Kleermaker, De Zwaan, Kuivenhoven en Meulenkamp zijn van de partij. Raymond van Barneveld is de grote afwezige: ‘RVB’ kwam net te kort op de wereldranglijst en kon niet op genade van de PDC rekenen.

Vrijdag 25 Juni – Zondag 26 Juni: CDC Tour 4 t/m 6
Tijd: 21.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Een week na de World Cup mogen de spelers uit de Verenigde Staten en Canada weer aan de bak in hun eigen continent. Met WK-plekken te verdelen ligt er bij sommige spelers veel druk op: iets wat voor Leonard Gates niet geldt. ‘The Soldier’ is al zeker van het WK en kan hier voor mooie resultaten gaan. Danny Baggish en Jules van Dongen, die afgelopen weekend nipt verloren van Polen, zijn wel hard op zoek naar dit WK-ticket, terwijl John Norman Jr. de jacht in gaat zetten op Matt Campbell.

Zaterdag 25 Juni – Zondag 26 Juni: Women’s Series 9 t/m 12
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, PDC.tv

Doordat Fallon Sherrock in Amsterdam mag optreden, valt er een grote naam weg in de Women’s Series. En dat ook nog in een beslissend weekend. Na het twaalfde toernooi staan namelijk de acht namen voor de eerste editie van de Women’s World Matchplay vast. Geen zorgen: Sherrock heeft zich hier al lang voor verzekerd. Toch opent dit wel deuren voor ander spelers om nu goede resultaten te halen. Aileen de Graaf staat voorafgaan aan dit weekend op plek acht en zal dus vol aan de bak moeten, zeker als spelers als Mikuru Suzuki, Kirsty Hutchinson en Rhian O’Sullivan goede resultaten gaan halen.

Zaterdag 25 Juni – Zondag 25 Juni: European Tour Oost-Europa Qualifiers 10 t/m 13
Tijd: 12.00
Waar te volgen: PDC Hungarian Fanclub Facebook

Het is pas Juni, maar toch worden er dit weekend in Praag als de laatste vier kwalificatietoernooien voor de European Tour van dit jaar gehouden. De beste spelers uit deze regio strijden nog voor vier plekken: normaal gesprokken wordt dit een strijd tussen Karel Sedlacek en Sebastian Bialecki.

WDF Weekend

24 – 25 Juni: South Island Masters (NZL)
24 – 26 Juni: Romanian Classic
24 – 26 Juni: Romanian Open
26 Juni: Victorian Classic (AUS)

Een interessant weekend bij de WDF: in Roemenië staat er een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma, wat leidt tot een sterk deelnemersveld. Onder andere Jelle Klaasen, winnaar van de Dutch Open, reist af naar het oosten van Europa. In Nieuw Zeeland en Australië staan ook toernooien op de planning: in Australië zelf in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *