Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: De ”FA Cup of Darts”!

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 9: 25 Februari –  3 Maart

Donderdag 28 Februari: Premier League 4 Exeter
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

De Premier League keert deze week na twee uitstapjes terug in Engeland, helemaal naar het zuiden. In Exeter, in de buurt van Minehead waar op vrijdag de UK Open begint, staat speelronde vier op het programma. Van Gerwen heeft zich na drie speelrondes al een goede positie verschaft met zes uit zes, drie darters staan met vier punten achter hem. MVG neemt het in het derde duel van de avond op tegen James Wade, terwijl Van Barneveld tegen de nummer laatst tot nu toe gaat spelen, Michael Smith. De punten zijn hierin voor beide spelers erg welkom. Luke Humphries is de ‘Contender’ deze week. De jongeling neemt het op tegen de man in vorm, Gerwyn Price. Kan het net als Dobey in Engeland een onuitwisbare indruk achterlaten? In de andere duels speelt Daryl Gurney tegen Rob Cross, terwijl Mensur Suljovic het opneemt tegen Peter Wright.

Vrijdag 1 Maart – Zondag 3 Maart: UK Open
Tijd: 13:30 Middagsessies, 20:00 Avondsessies Nederland
Waar te volgen: RTl7/RTLZ, tv.dartconnect

Het eerste ranking TV toernooi na het WK staat al weer voor de deur: de UK Open. Het toernooi waarbij het niet uitmaakt op welke plaats je staat op de wereldranglijst. Elke ronde vindt een open loting plaats, wat als gevolg zou kunnen hebben dat Michael van Gerwen iemand als Gary Anderson al heel vroeg zou kunnen treffen. Zeker nu Anderson, na twee maand niks te hebben gespeeld, weer terugkeert. 160 maar liefst beginnen dit jaar aan het toernooi, 20 hiervan komen uit Nederland. Het is dit jaar namelijk zo dat alle Tour Card houders zich automatisch plaatsen, vergezeld met 16 spelers van de Challenge Tour en 16 ‘Amateurs’. De laatste twee categorieën beginnen samen met Tour Card houders 97 tot 127 in ronde 1. Dit was tot 128 geweest, maar Corey Cadby melde zich (alweer) af. Nummers 1 tot 32 starten pas in ronde vier en komen op de vrijdagavond pas in actie. De pret begint echter al op de vrijdagmiddag, en ook dit keer zijn alle borden te volgen via het magische dartconnect.

Vrijdag 1 Maart – Zondag 3 Maart: DPA Pro Tour 5 t/m 8
Tijd: 2:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Aan de andere kant van de wereld wordt er in de vroege Europese ochtenden ook gedart. Het tweede weekend van de DPA Pro Tour staat namelijk op het programma, met spelers als Raymond Smith en Damon Heta aan de oche. Heta won tijdens het eerste weekend twee toernooien en voert de ranglijst aan, terwijl mannen als Bailey, Smith en Puha ook al hoog staan. In totaal zijn er 30 toernooien dit jaar, dus er is nog een lange weg voor de boeg, maar een goed begin is het halve werk.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *