Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Graaf - Dutch Darts Championship 2024

Deze Week: De Graaf debuteert in Kopenhagen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 23: 3 Juni – 9 Juni.

Vrijdag 7 Juni – Zaterdag 8 Juni: Nordic Darts Masters
Tijd: 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Vanuit New York reist de PDC deze week meteen door naar Kopenhagen, voor de volgende stop in de World Series. Voor het vierde jaar op rij is de hoofdstad van Denemarken het decor van de Nordic Darts Masters. De fans moeten het echter zonder Michael van Gerwen en Luke Littler doen: beide mannen kiezen voor een weekje rust en worden vervangen door Dimitri van den Bergh en Stephen Bunting. Toch zit er nog wel een Nederlands tintje aan het toernooi: Jeffrey de Graaf maakt als Zweed zijn debuut. Ook de Let Madars Razma en de Deen Benjamin Drue Reus zijn als tourkaarthouders van de partij.

Vrijdag 7 Juni – Zondag 9 Juni: Challenge Tour 11 t/m 15
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het is al weer ruim twee en een halve maand geleden dat niet alleen Andy Boulton twee keer zegevierde op de Challenge Tour, maar ook dat Noa-Lynn van Leuven voor Nederlands succes zorgde. In Leicester gaat het tweede niveau van de PDC deze week weer los. Danny Jansen is na tien toernooien nog steeds de nummer één, al wordt hij nu wel op de hielen gezeten door Boulton. Met nog vijftien toernooien gaan is er voor de rest van het veld nog veel mogelijk.

Zaterdag 8 Juni – Zondag 9 Juni: Asian Tour 13 t/m 15
Tijd: 6.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, pdc.tv

De PDC Asian Tour is over de helft: in Mongolië mag het Aziatische circuit weer een stap richting het einde van het jaar zetten. Alexis Toylo haalde in zeven van de tot nu toe gespeelde twaalf toernooien de finale en hoopt in Ulaanbaatar een volgende stap te zetten richting het WK. Voor velen geldt dit ook als de laatste serieuze test voor de World Cup: met acht landen is Azië daarop sterk vertegenwoordigd.

WDF Weekend

6 – 7 Juni: Mongolian Open & Ulaanbaatar Open
7 – 9 Juni: England Open & England National Singles
9 Juni: Burns Club Centenary Classic (AUS)

Na het succes van vorig jaar organiseert de lokale bond in Mongolië ook dit jaar weer twee WDF-toernooien voorafgaand aan de PDC Asian Tour. De vele Aziatische toppers die er dan toch zijn kunnen zo veel toernooien spelen én zelfs een kans proberen te pakken richting het WDF WK. Beide toernooien vallen in de categorie ‘Brons’, terwijl de twee toernooien in Engeland in de categorie ‘Zilver’ vallen. Wel zullen die twee toernooien last hebben van de Challenge Tour. In Australië wordt er ook gedart: dit toernooi krijgt het stempel ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *