Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: De grote John Henderson show in Aberdeen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 6: 3 Februari – 9 Februari

Donderdag 6 Februari: Premier League Darts 1, Aberdeen
Tijd: 20.oo
Waar te volgen: RTL7

Het PDC-seizoen 2020 is met de Masters weer in gang geschoten. Een week later gaat ook het grootste dartscircus ter wereld weer van start: de Premier League Darts. In Aberdeen komen er weer 10 spelers in actie, met John Henderson net als vorig jaar als challenger. In de vierde wedstrijd van de avond neemt hij het op tegen Nathan Aspinall, die zijn volwaardige debuut in de Premier League maakt. De andere debutant, Glen Durrant, opent het bal tegen Michael Smith. Traditiegetrouw staat ook de herhaling van de WK-finale op het programma, en dus mag Michael van Gerwen gaan proberen wraak te nemen op Peter Wright. Daryl Gurney treft publiekslieveling Gary Anderson, Gerwyn Price sluit de avond af tegen Rob Cross.

Vrijdag 7 Februari – Zondag 9 Februari: Oost Europese Euro Tour Qualifiers 1 t/m 5
Tijd: 11.00 Nederland
Waar te volgen: Facebook PDC Hungarian Fan Club

Het begin van het nieuwe seizoen betekent ook dat de Euro Tour er weer aan zit te komen. In Hongarije weten ze dat ook, en dus worden er dit weekend in Boedapest maar liefst 5 kwalificatietoernooien gehouden. De winnaar van het toernooi op de vrijdag mag afreizen naar Hasselt, België. Mannen als Boris Koltsov, Tytus Kanik en misschien wel Aleksey Kadochnikov, die het afgelopen weekend nog de laatste 16 haalde op de Dutch Open, gelden hier als de favorieten.

Zaterdag 8 Februari – Zondag 9 Februari: Players Championship 1&2
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect, pdc.tv

Allemaal leuk en aardig die Premier League, maar voor de echte dartsfan begint het jaar pas op de zaterdag. In Barnsley beginnen dan namelijk 128 spelers aan het vloerseizoen tijdens Players Championship 1. 19 Nederlanders hebben een Tour Card en mogen dus in acite komen. Michael van Gerwen staat ook ingeschreven, net als in de voorgaande jaren zal hij in de eerste paar toernooien willen vlammen om daarna weinig meer te hoeven spelen. Voor mannen als Wesley Harms en Martijn Kleermaker wordt het hun debuut op de Pro Tour, net als andere ex-BDO’ers als Scott Waites en Nick Kenny. De meeste aandacht zal toch uitgaan naar Lisa Ashton. Wat kan zijn in haar eerste weekend?

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *