Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: De terugkeer van Corey Cadby

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 14: 1 April – 7 April

Donderdag 4 April: Premier League 10 Belfast
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Judgement Night is geweest, Raymond van Barneveld is afgevallen en dus is het nu tijd voor de volgende fase. De acht overgebleven spelers nemen het de aankomende zeven weken tegen elkaar op, dit jaar in een langer format dan vorige jaren. Elke avond staan er vier wedstrijden op het programma, allemaal best of 14. Vorig jaar en ook in de eerste negen speelrondes van dit jaar was dat nog best of 12.  In Belfast zal Daryl Gurney de meeste steun van het publiek krijgen. ‘Superchin’ won afgelopen weekend ook nog een Euro Tour en zal zo vol vertrouwen aan de oche verschijnen. Hij treft Rob Cross, die hij op weg naar zijn Euro Tour titel nog met 6-2 versloeg. Michael van Gerwen mag als koploper aantreden tegen Gerwyn Price. Mensur Suljovic en James Wade openen de avond, terwijl ook Peter Wright en Michael Smith het tegen elkaar opnemen.

Zaterdag 6 April – Zondag 7 April: Players Championship 9&10
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Na twee Euro Tours keert het PDC-circus weer terug naar Barnsley voor een weekend met Players Championships. 19 van de 20 Nederlandse Tour Card houders komen hier ook in actie, allen Michael van Gerwen is aanwezig. Hij heeft al aangegeven dat hij de meeste van deze toernooien zal overslaan. Iemand die wel aanwezig is, is Corey Cadby. De Australiër is na een jaar afwezigheid weer terug op het PDC circuit en wil zich graag bewijzen. Hij gaf in interviews al aan dat hij verwacht binnen een paar weken een titel te winnen of een 9-darter te gooien. Gebeurt dit al dit weekend?

Vrijdag 5 April – Zondag 7 April: DPA Pro Tour 9 t/m 12
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De marathon reeks van 30 toernooien in Australië wordt dit weekend ook weer hervat. Damon Heta hoopt zijn dominantie hier te behouden en zijn grote voorsprong nog meer uit te breiden. James Bailey, op dit moment zijn enige bedreiging, hoopt dan ook dit juist te doorbreken en dichterbij te komen of er zelfs voorbij te gaan. Met David Littleboy kende het vorige weekend ook nog een verrassende winnaar, iets wat ook dit weekend kan gebeuren in East Devonport.

Image courtesy of FOTO: DPA
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *