Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Drie finales in Coventry

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 48: 23 November – 29 November.

Maandag 23 November – Dinsdag 24 November: Halve Finales en Finale Grand Slam of Darts
Tijd: Halve Finales 20.00, Finale 19.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Nog vier namen zijn in de race voor de titel en één ding is zeker: er komt een andere winnaar dan die van de afgelopen jaren. Simon Whitlock, José de Sousa, James Wade en Dimitri van den Bergh strijden om de felbegeerde Eric Bristow Trophy. Voor De Sousa zou het een eerste TV titel kunnen worden. De Portugees speelt erg goed, maar treft drie ervaren mannen. Whitlock en Van den Bergh kunnen hun tweede titel pakken, Wade zelfs zijn tiende mocht hij op dinsdag winnen.

Vrijdag 27 November – Zondag 29 November: Players Championship Finales
Tijd: Middagsessies 14.00, Avondsessies 20.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata, (middagsessies op Videoland)

Traditioneel het laatste toernooi voor het WK en ook een toernooi bomvol verrassingen. Door de seeding van de 23 Players Championships zijn er vaak al vroeg topwedstrijden en hebben wat mindere spelers de kans om door te breken. Maar liefst 10 Nederlanders hebben zich bij de 64 deelnemers gespeeld, waarvan Michael van Gerwen bij de favorieten voor de titel behoort. Een geruststelling voor hem: Simon Whitlock zou hij pas in de finale tegen kunnen komen.

Zondag 29 November: WK Jeugd Finale
Tijd: 22.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Het had zo mooi kunnen zijn: een WK Jeugd finale tussen twee Nederlanders. Helaas wisten Jeffrey de Zwaan en Niels Zonneveld beide hun halve finale niet te winnen, waardoor nu de prestigieuze strijd om de jeugd titel gaat tussen Bradley Brooks en Joe Davis. Naast de titel en 10k pond voor de winnaar staat er nog iets op het spel: een WK-ticket. Voor beide mannen zou het een debuut zijn, dus dit zal nog voor wat extra druk zorgen.

Zaterdag 28 November – Zondag 29 November: PDC Asia Qualifiers Filipijnen, Hong Kong en Japan
Tijd: s’ Ochtends
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Door het aflassen van de Asian Tour heeft de PDC snel nog een aantal qualifiers geregeld voor de spelers uit Azië. Afgelopen weekend stond er één in China op het programma, dit weekend zijn er nog drie en wel in de Filipijnen, Hong Kong en Japan. Alle spelers uit Azië mogen hieraan mee doen, maar door strenge quarantaine-regels zal het merendeel van de deelnemers uit de landen zelf komen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *