Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Deze Week: Drieluik ‘Down Under’ komt ten einde

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 34: 22 Augustus – 28 Augustus.

Vrijdag 26 Augustus – Zaterdag 27 Augustus: New Zealand Darts Masters
Tijd: 9.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het drieluik ‘Down Under’ komt dit weekend ten einde met een toernooi in Hamilton, Nieuw Zeeland. De spelers verlaten Australië om nog één keer te knallen. Michael van Gerwen en Jonny Clayton hebben hun titel al binnen, de andere zes genodigden zullen gaan jagen op de laatste kroon. Ben Robb is de meest in het oog springende lokale speler: Haupai Puha wist zich niet voor het toernooi in zijn thuisland te kwalificeren.

Zaterdag 27 Augustus – Zondag 28 Augustus: Women’s Series 13 t/m 16
Tijd: 10.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Terwijl Fallon Sherrock in Nieuw-Zeeland hoopt een partij te winnen, verschijnt de rest van de top in het damesdarten in Duitsland aan de oche. Na een succesvolle eerste editie van de Women’s World Matchplay begint de strijd voor de editie van volgend jaar op het vaste land van Europa. Lisa Ashton zou wel eens vrij spel kunnen hebben, al gaan er wel geruchten dat Beau Greaves eindelijk de strijd binnen de PDC aangaat. Ook Aileen de Graaf, afgelopen weekend nog succesvol in Zweden, hoopt een eerste Women’s Series-titel te winnen.

Zaterdag 27 Augustus – Zondag 28 Augustus: European Tour Associate Qualifier 12 en 13
Tijd: TBC
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Op dezelfde locatie als de Women’s Series vinden dit weekend ook de laatste twee kwalificatietoernooien voor de European Tour plaats. Dé laatste kans voor Wesley Plaisier om zich nog te plaatsen voor het EK. De Nederlander kende een sterk seizoen op de European Tour, maar heeft nog wel een aantal ponden nodig om het eindtoernooi te halen. De vorm lijkt er in ieder geval te zijn: twee weken geleden won hij zijn eerste WDF-toernooi in België.

WDF Weekend

Zondag 28 Augustus: Murray Bridge Classic (AUS)

Bij de WDF staat er dit weekend maar één toernooi op de agenda, en ook nog één in de categorie ‘Brons’. Voor de spelers uit Australië wel een uitstekende kans om punten te sprokkelen richting het WK.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *