Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Dromen komen uit in New York

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 22: 30 Mei – 5 Juni.

Vrijdag 3 Juni – Zaterdag 4 Juni: US Darts Masters
Tijd: 1.00 (‘s nachts)
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het was een lang gekoesterde droom van de PDC: de US Darts Masters verhuizen van het toeristische Las Vegas naar ‘The Big Apple’, New York. In één van de meest befaamde arena’s ter wereld, de Madison Square Garden, strijden 16 spelers om de titel. Nathan Aspinall was in 2019 in Las Vegas de laatste winnaar, maar hij mag zijn titel niet verdedigen. Fallon Sherrock is er wél bij: nadat haar World Series-tournee in 2020 in het water viel, mag ze zich nu alsnog laten zien in de Verenigde Staten. Logischerwijs zijn ook Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price en James Wade erbij, terwijl ook Michael Smith, Jonny Clayton en Gary Anderson een uitnodiging kregen. Vanuit Noord-Amerika strijdt onder andere de Nederlandse-Amerikaan Jules van Dongen om de titel, vergezeld door onder andere Jeff Smith en Matt Campbell.

Zaterdag 4 Juni: North American Championship
Tijd: 19.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Dezelfde acht Noord-Amerikaanse spelers die op de vrijdag in actie komen, verschijnen op de zaterdagmiddag (lokale tijd) weer aan de oche. Op het spel staat niet alleen de felbegeerde titel van Noord-Amerikaans Kampioen, maar ook een plek op het PDC WK. Danny Baggish won de laatste editie en mag als toerkaarthouder deze titel ook verdedigen. Matt Campbell, Jeff Smith en Jules van Dongen zijn er ook bij als profs, terwijl Danny Lauby, Leonard Gates en David Cameron, afgelopen weekend nog winnaar van de Senior World Masters, ook een gooi naar de titel doen. Doug Boehm maakt als grote onbekende het veld compleet.

Vrijdag 3 Juni – Zondag 5 Juni: Development Tour 11 t/m 15
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Een kleine vier weken nadat Geert Nentjes in Wigan het tiende Development Tour-toernooi won keert het jeugdcircuit alweer terug, in Duitsland dit keer. In Hildesheim worden er weer vijf toernooien afgewerkt, waarbij er in elke toernooi 2000 pond voor de winnaar wacht. Door het laatste weekend zeer succesvol te zijn bezetten Nathan Rafferty en Geert Nentjes op dit moment de WK-plekken, terwijl Nentjes en Nathan Girvan virtueel op toerkaarten voor volgend jaar staan.

Vrijdag 3 Juni – Zondag 5 Juni: PDCNB Pro Tour 3 & 4 + ET Qualifiers 10 & 11
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Bovenop al het geweld in de Verenigde Staten en Duitsland staat er in Finland het tweede weekend van de PDCNB Pro Tour op het programma. Vladimir Andersen, die het bij de profs van de PDC tot nu toe zwaar heeft, wist na het eerste weekend de leiding te pakken. De Deen hoopt zijn niveau weer te vinden, om zo zijn virtuele WK-plek te verdedigen. Daniel Larsson is één van de mannen die op zijn plek loert: de Zweed zal met vertrouwen naar Finland afreizen na een succesvol weekend in Zwolle.

WDF Weekend

3 – 5 Juni: Swiss Open
3 – 5 Juni: Helvetia Open
5 Juni: Canterbury Open (AUS)

Ook de WDF heeft een interessant weekend voor de boeg. Met nog een week te gaan tot de Dutch Open staan er in Zwitserland twee toernooien in de categorie ‘Zilver’ op het programma. In Australië volgt op de zondag ook nog een toernooi in de categorie ‘Brons’.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *