Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jose de Sousa

Deze Week: Drukke week brengt beslissingen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 16: 19 April – 25 April

Maandag 19 April – Donderdag 22 April: German Super League
Tijd: 12.00 Maandag & Dinsdag, 15.00 Woensdag, 14.45 Donderdag
Waar te volgen: tv.dartconnectPDC.tv

Na twee dagen waar toch grote namen afvielen gaat de German Super League deze week verder. Op maandag en dinsdag wordt weer een poule fase gespeeld, nu in groepen van acht. De beste vier uit elke groep plaatsen zich daarna voor de kwartfinales op woensdag. In het format ‘first to 10’ worden er dan deze vier wedstrijden gespeeld, waarna op donderdag de halve finale en finale staan gepland in hetzelfde format. Martin Schindler, de enige speler zonder nederlagen in de voorronde, lijkt de grote favoriet, al zullen ook spelers in vorm zoals Horvat, Wenig en Bunse op jacht gaan naar een WK plek.

Maandag 19 April – Donderdag 22 April: Premier League 6 t/m 9
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

De sterren van de PDC kregen één weekje rust maar nu moeten ze weer vol aan de bak. De laatste vier speelrondes van de eerste fase worden gespeeld, waarna de laatste twee afvallen. Glen Durrant heeft een wonder nodig om degradatie te ontlopen, maar de andere degradant staat nog lang niet vast. José de Sousa is nu de nummer negen, maar als hij blijft spelen zoals hij deed in de laatste wedstrijden dan kan hij nog zo maar gaan stijgen. Jonny Clayton zal proberen zijn koppositie te behouden, terwijl Michael van Gerwen opnieuw zal moeten bewijzen dat hij bezig is aan een sterke terugkeer.

Wedstrijdschema
Dag 6
Rob Cross vs Gary Anderson
José de Sousa vs James Wade
Jonny Clayton vs Dimitri van den Bergh
Glen Durrant vs Michael van Gerwen
Nathan Aspinall vs Peter Wright

Dag 7
Glen Durrant vs José de Sousa
Rob Cross vs Dimitri van den Bergh
Nathan Aspinall vs Jonny Clayton
Peter Wright vs James Wade
Michael van Gerwen vs Gary Anderson

Dag 8
Rob Cross vs Nathan Aspinall
Gary Anderson vs Dimitri van den Bergh
Michael van Gerwen vs José de Sousa
James Wade vs Jonny Clayton
Peter Wright vs Glen Durrant

Dag 9
Jonny Clayton vs Michael van Gerwen
Glen Durrant vs Rob Cross
José de Sousa vs Peter Wright
Nathan Aspinall vs Gary Anderson
Dimitri van den Bergh vs James Wade

Zaterdag 24 April – Zondag 25 April: Super Series 3, Players Championship 9 en 10
Tijd: 14.00 nederland
Waar te volgen: tv.dartconnectpdc.tv

Na de topspelers mag ook de rest van de profs deze week weer los. De derde reeks in de Super Series, dit keer in Duitsland, brengt weer vier toernooien. Vanaf zaterdag beginnen er weer 128 spelers met de jacht op een titel, met naar alle waarschijnlijkheid het minste aantal Tour Card houders in jaren. Al minstens 20 spelers die geen Tour Card hebben, hebben een uitnodiging gekregen, al hoeft niet iedereen daarvan de uitnodiging geaccepteerd te hebben. Dit grote aantal komt zowel door Britten die de trip niet willen maken en Premier League spelers die na een zware week deze toernooien overslaan. Gerwyn Price heeft ook al laten weten niet te komen. Dit biedt kansen voor de lager geplaatste spelers en dus mogelijkheden om een eerste titel van hun carrière te winnen. Slaat er ook een Nederlander toe?

Zaterdag 24 April – Zondag 25 April: EADC Tour 4 t/m 6
Waar te volgen: EADC Facebook

Ook in Rusland valt dit weekend een beslissing. Het zesde toernooi is meteen het laatste toernooi van de EADC Tour dit jaar, wat betekent dat de leider van het klassement na dit toernooi mee mag gaan doen aan de World Cup of Darts, samen met Boris Koltsov. Dmitriy Gorbunov, de excentriekeling van het afgelopen WK, heeft een ruime voorsprong, maar zal toch uit moeten kijken voor de sterke Aleksei Kadochnikov. Kortom, ook in Rusland is het spannend.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *