Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - World Grand Prix 2022

Deze Week: Dubbels extra belangrijk in Leicester

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 40: 2 Oktober – 8 Oktober.

Maandag 2 Oktober – Zondag 8 Oktober: World Grand Prix
Tijd: Maandag/Dinsdag 19.00, Woensdag/Donderdag/Vrijdag 20.00, Zaterdag/Zondag 21.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Het is oktober, en in de wereld van het darten betekent dat maar één ding: de televisietoernooien volgen zich vanaf nu in rap tempo op. In Leicester wordt er zeven dagen achter elkaar gedart tijdens één van de uniekste toernooien van het jaar, de World Grand Prix. Voor de 26e keer wordt het ‘dubbel in, dubbel uit’ toernooi georganiseerd door de PDC: dit jaar verschijnen er vier Nederlanders aan de oche. Raymond van Barneveld maakt voor het eerst sinds 2018 zijn opwachting in het toernooi, terwijl Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode ook in actie komen. Van Gerwen hoopt zijn titel van vorig jaar met verve te verdedigen, terwijl Gary Anderson en Dave Chisnall hun goede vorm willen doorzetten. Wie grijpt de beker?

Donderdag 5 Oktober – Zondag 8 Oktober: PDC Asian Championship
Tijd: Donderdag/Vrijdag/Zaterdag 3.00, Zondag 5.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

De PDC introduceerde vorig jaar, in afwachting van de terugkeer van de Asian Tour, het Asian Championship. Christian Perez won de eerste editie, terwijl de andere halve finalisten elk een plek op het WK kregen. Deze succesvolle editie krijgt deze week een vervolg. De top 16 van de Asian Tour is geplaatst, terwijl er op 16 kwalificatietoernooien in 16 verschillende landen ook plekken te verdelen waren. De laatste 16 startbewijzen worden op donderdag en vrijdag verdeeld, waarna op zaterdag de groepsfase én laatste 16 wordt afgewerkt. Op zondag worden de prijzen verdeeld: de finalisten mogen naar het WK, terwijl de winnaar een plek op de Grand Slam of Darts krijgt.

WDF Weekend

7 – 8 Oktober: Geelong Dart Club Classic (AUS)
7 – 8 Oktober: Bruges Open & Belfry Open (BEL)

Na een, zeker voor Nederland, succesvolle WDF World Cup keren deze week de normale toernooien weer terug bij de WDF. In Australië wordt er gedart in de categorie ‘Brons’, maar de meeste focus zal liggen op de toernooien in België. Twee keer wordt er gespeeld in de categorie ‘Zilver’: weten onze landgenoten wederom titels te pakken?

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *