Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Dubbels in Coventry

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 41: 5 Oktober – 11 Oktober.

Dinsdag 6 Oktober – Maandag 12 Oktober: World Grand Prix
Tijd: 19.00 (ronde één), 20.00 (ronde twee t/m halve finale), 21.00 (finale)
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Eén van de interessantste toernooien van het jaar, de World Grand Prix, kent net als veel toernooi dit jaar een ietwat andere setting. Het befaamde dubbel in-dubbel uit toernooi begint dit jaar op een dinsdag in Coventry, en niet op een zondag in Dublin. Dit alles vanwege corona natuurlijk. Aan de spelregels wordt gelukkig niks veranderd, en ook niet aan het deelnemersveld. De top 16 van de wereld staat weer aan de start, vergezeld door de 16 beste spelers van de Pro Tour. Vier Nederlanders spelen in Coventry, namelijk Michael van Gerwen, Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Dirk van Duijvenbode. Van Gerwen is bij de bookmakers nog steeds de favoriet, maar dat moet hij dan wel waar gaan maken. Hij steekt niet in al te beste vorm en Ratajski zal hopen daarvan te profiteren. Het belooft in ieder geval wel weer een mooie week te worden.

Vrijdag 9 Oktober – Zondag 11 Oktober: Challenge Tour 5 t/m 10
Tijd: 11.30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Ook de spelers zonder Tour Card hebben een mooie week voor de boeg. In Barnsley staan de laatste zes toernooien van de Challenge Tour op het programma, met net zoals op de Development Tour twee weken geleden twee Tour Cards te winnen. Ook mag de beste speler naar het WK. Scott Mitchell is dat op dit moment, met Robert Collins op nummer twee. Jitse van der Wal en Arjan Konterman staan na een goed eerste weekend ook hoog, maar alle spelers hebben nog kans op de hoofdprijzen. Wie maken de stap naar de Pro Tour?

Zondag 11 Oktober: Japan WK Qualifier
Tijd: 4.00 Nederland
Waar te volgen: nakka.com, pdjtv (youtube)

Er is nog veel onzekerheid over de kwalificatiemethoden voor de Aziatische spelers dit jaar door de afgelasting van de Asian Tour. De spelers uit Japan hebben echter wel al duidelijkheid: zij hebben dit weekend de kans zich te plaatsen. Met het woord ‘zij’ wordt natuurlijk vooral Seigo Asada bedoeld. ‘The Ninja’ is de grote favoriet, en elke andere winnaar zal een enorme verrassing zijn.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *