Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen vs Martin Schindler - European Darts Grand Prix 2024

Deze Week: Duitsland blijft decor Euro(papa) Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 19: 6 Mei – 12 Mei.

Maandag 6 Mei – Woensdag 8 Mei: Players Championship 9 & 10 + European Tour Qualifiers 7 & 8
Tijd: 13.00 (Woensdag 12.00)
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Na drie opeenvolgende European Tour-toernooien keert de PDC deze week weer terug naar de vloer. Players Championship 9 en 10 vinden plaats in Hildesheim, Duitsland, met wederom een heel leger aan Nederlanders. Naast de 24 van onze landgenoten met een tourkaart reizen ook Danny Jansen en Noa-Lynn van Leuven af naar het oosten. Voor Van Leuven wordt het haar debuut op de Pro Tour, nadat ze eerder dit jaar een Challenge Tour won. Meerdere Premier League-sterren slaan even een reisje over, waardoor er extra plekken beschikbaar kwamen. Op woensdag volgt vervolgens ook een belangrijke dag: onder andere het kwalificatietoernooi voor het Dutch Darts Championship wordt gehouden.

Donderdag 9 Mei: Premier League 15, Leeds
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Het lijkt een driestrijd te gaan worden: Nathan Aspinall, Michael van Gerwen en Michael Smith strijden om de laatste twee plekken in de Play-Offs van de Premier League. Voor Van Gerwen wacht er in Leeds een treffen met de (geblesseerde?) Gerwyn Price, terwijl Aspinall en Smith het tegen elkaar opnemen. In Sheffield wacht volgende week de ontknoping dus is het belangrijk om nu alvast een klap uit te delen. Luke Littler treft hekkensluiter Peter Wright (een treffen dat in Sheffield ook plaats zal vinden), terwijl Luke Humphries Rob Cross treft.

Vrijdag 10 Mei – Zondag 12 Mei: Baltic Sea Darts Open, European Tour 6
Tijd: 13.00 & 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

De Pro Tour blijft deze week in Europa, want het weekend staat in het teken van de European Tour. Het zesde toernooi van het jaar vindt plaats in Kiel, waar voor de tweede keer de Baltic Sea Darts Open op het programma staat. Wessel Nijman, Niels Zonneveld en Maik Kuivenhoven plaatsten zich via het kwalificatietoernooi, terwijl de gebruikelijke vijf (Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Gian van Veen en Raymond van Barneveld) ook hun opwachting maken. Luke Littler won al twee van de drie European Tour-toernooien waaraan hij meedeed: kan ‘The Nuke’ ook nu weer toeslaan?

Zaterdag 11 Mei – Zondag 12 Mei: DPNZ Tour 7 & 8
Tijd: 00.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het belooft dan toch een spannende strijd te worden in Nieuw-Zeeland. Na zes van de twaalf toernooien delen Ben Robb en Kayden Milne de koppositie: de nummer één aan het einde van de reeks mag naar het PDC WK. Ook Mark Cleaver en John Hurring zijn nog in de race om dit ultieme startbewijs.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *