Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Deze Week: European Tour debuteert in België

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 9: 24 Februari – 1 Maart

Donderdag 27 Februari: Premier League Darts 4, Dublin
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTLZ

Michael van Gerwen is na vorige week niet meer ongeslagen en ook niet meer de koploper in de Premier League. In Ierland mag hij dit recht gaan zetten, maar hij zal wel het publiek tegen zich krijgen. Hij neemt het namelijk op tegen Challenger en thuisfavoriet William O’Connor. De avond wordt geopend met een duel tussen de twee debutanten dit jaar, Nathan Aspinall en koploper Glen Durrant. Rob Cross vs Gary Anderson en Daryl Gurney vs Michael Smith zijn wedstrijd nummer twee en drie. De nummers twee en drie van de wereld en de twee winnaars van de Players Championships dit afgelopen weekend, Peter Wright en Gerwyn Price, mogen de avond met hopelijk veel vuurwerk afsluiten.

Vrijdag 28 Februari – Zondag 1 Maart: Belgian Darts Championship, ET1
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: pdc.tv, live.dartsdata

Eén van de mooiste dingen in de PDC: de European Tour. In Hasselt gaat het eindelijk weer van start, voor het eerst ook dat de Euro Tour België aandoet. Michael van Gerwen start als de hoogst geplaatste speler, en met nog geen enkele titel dit jaar op zak zal hij gebrand zijn hier te winnen. Hij wordt vergezeld door maar liefst zeven andere Nederlanders. Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan zijn ook geplaatst, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Ron Meulenkamp, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes zullen beginnen in ronde één. Op donderdag zouden hier nog een paar bij kunnen komen tijdens de Associate Qualifier. Naast het debuut van Kleermaker en Telnekes zullen ook onder andere Damon Heta en Kai Fan Leung voor het eerst in actie komen op de Euro Tour.

Vrijdag 28 Februari – Zondag 1 Maart: PDCNB Pro Tour 1&2 + Euro Tour Qualifiers 4 t/m 7
Tijd: 11.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Er komen geen spelers uit Scandinavische en Baltische landen in actie op de Euro Tour. Dit alles heeft te maken met de start van de PDCNB Pro Tour. Door het late toevoegen van de Euro Tour in België valen deze toernooien in hetzelfde weekend. Madars Razma, Darius Labanauskas, Marko Kantele en Daniel Larsson zullen daarom in Finland te bewonderen zijn. Zij zullen dit jaar weer strijden voor twee plekken op het WK, en zij krijgen hier onder andere concurrentie van Dennis Nilsson en Johan Engström.

Zaterdag 29 Februari – Zondag 1 Maart: Development Tour 1 t/m 4
Tijd: 11.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

In Engeland gaat ondertussen de Development Tour van start. De top van de jeugd onder de 24 heeft weer 20 toernooien om zich te bewijzen, dit weekend worden de eerste vier gehouden. Een aantal komen in actie in België en zullen dus iets moeten missen. Spelers als Ted Evetts en Geert Nentjes echter niet. Zij behoren, samen met supertalent Keane Barry, tot de favorieten.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *