Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord Euro Tour

Deze Week: European Tour is terug!

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 35: 30 Augustus – 5 September

Vrijdag 3 September – Zondag 5 September: European Tour 1, Hungarian Darts Trophy
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: pdc.tv, live.dartsdata

In een ver verleden, 2019, werden er maar liefst 13 European Tour-toernooien in een jaar gehouden. Corona zorgde er echter voor dat dit in 2020 bij lange na niet mogelijk was (maar vier toernooien). Er was hoop dat er dit jaar weer meer mogelijk was, maar het tegenovergestelde is waarheid geworden. Maar twee toernooien staan er op de planning dit jaar, waarvan de eerste dit weekend in Hongarije wordt gehouden. De plaatsing voor het EK gaat, vreemd genoeg, ook op basis van slechts twee toernooien en dus is elke overwinning extreem belangrijk. Zes Nederlanders hebben zich geplaatst voor het toernooi in Boedapest: Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode stromen in ronde twee in, Vincent van der Voort, Geert Nentjes en Richard Veenstra beginnen al op de vrijdag. Voor Nentjes en Veenstra is dit zelfs hun Euro Tour-debuut. Naast onze landgenoten staan er nog een hele reeks aan wereldtoppers aan de start, waaronder natuurlijk Gerwyn Price en Peter Wright. Het belooft een spektakel te gaan worden.

Vrijdag 3 September – Zondag 5 September: EU Challenge Tour 7 t/m 12
Tijd: ± 10.30
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het enige nadeel aan Veenstra zijn debuut op de European Tour: hij mist sowieso dag één van het beslissende weekend op de Challenge Tour. Toernooi 7 tot en met 12 staan op de planning in Duitsland: de leider van het klassement na toernooi 12 pakt naast een Tour Card ook een plek op het WK én op de Grand Slam of Darts. Matt Campbell is na het eerste weekend de leider, nadat hij twee toernooien wist te winnen. Kenny Neyens bezit plek twee, Kevin Doets is op plek vijf de beste Nederlander. Hij heeft een ruime achterstand op Campbell, maar er is nog niks besloten. Een spannend weekend wordt het zeker.

Vrijdag 3 September – Zondag 5 September: UK Challenge Tour 7 t/m 12
Tijd: ± 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Ook in Engeland valt de beslissing op de Challenge Tour. Waar Campbell een gaatje heeft geslagen in Europa, is de strijd om plek één in de UK spannender. Jim Williams heeft de leiding, maar hij staat maar 400 pond voor op Adam Smith-Neale. Nog niemand wist twee titels te pakken en dus ligt het hele veld nog open. Ook hier valt voor de drie grote prijzen de spelen, niet minder spannend dan in Europa dus.

WDF Weekend

4 September: Washington Area Open
4 September: Catalonia Open
5 September: FCD Anniversary Open

Vanaf deze week begint er tempo te komen in de WDF-toernooien. Bijna elke week zijn er toernooien, meestal zelfs meerdere in een weekend. Deze week staan er drie toernooien in de ‘Brons’ categorie op de planning. In Washington mogen de Amerikanen weer aan de bak, waaronder de Amerikaanse Nederlander Jules van Dongen. Van Dongen ligt op WK-koers en hoopt goeie zaken te doen. In Spanje staan er twee toernooien op de planning, maar doordat de meeste spelers Challenge Tour zullen spelen wordt hier geen sterk deelnemersveld verwacht. Kansen dus voor de spelers die wel afreizen naar Catalonië.

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *